Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi srbijanski punto pod nazivom'punto 188' iz kragujevačke tvornice izaći će sredinom ožujka i stajat će 7.830 eura. Ovo je samo dio dogovora između visoke delegacije Fiata sa čelnicima grupe 'Zastava vozila'.


Generalni direktor Grupe 'zastava vozila' Zoran Radojević kazao je da su precizirali rokove i identificirali tehničke probleme, ali da ozbiljnih problema nema i da će prvi automobili sa traka silaziti već polovicom ožujka, pišu beogradske Novosti. Prošle godine je u kragujevačkoj tvornici proizvedeno 4.200 automobila 'Zastava 10' - automobila identičnih 'puntu' koji su nosili samo 'Zastavin' znak jer su rađeni po licenci. Planirana proizvodnja Fiata za ovu godinu na zastavinoj montažnoj traci je oko 15.000 automobila, pa će dijelovi i sve ostale komponente morati da se dopremaju na isplativiji način.

Vezani članci Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković BiH osudila uništavanje zastave EU na hrvatskom veleposlanstvu: "Taj vandalski čin je za nas neprihvatljiv Policija, BiH, ilustracija S hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta i potrgana zastava Europske unije, reagirala policija

Giovanni de Filipis potvrdio je da će talijanska kompanija do polovine iduće godine u Kragujevcu započeti proizvodnju novog automobila B klase, koji će biti plasiran na tržište EU.

Prije nekoliko dana srbijanski ministar gospodarstva Mlađan Đinkić najavio je da će biti omogućena i prodaja Punta po modelu 'staro za novo'. Po tom bi modelu vlasnici automobila koja nemaju motor sa euro 3 standardom mogli kupiti novi osnovni model Punta za 5.999 eura i to na kredit od sedam godina, bez učešća.