Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Type S - vrhunska zabava

VIDEO: Povratak u budućnost na japanski način

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je već nekoliko godina na tržištu, zadnja generacija Civica još uvijek, u odnosu na kompaktnu konkurenciju, izgleda kao da dolazi iz budućnosti. Prilično futuristički dizajn nailazi na podijeljena mišljenja, a mi spadamo u one koji će dizajnerima čestitati na hrabrosti. I onako agresivan dizajn kod trovratne, Type S verzije, još više dolazi do izražaja.

U unutrašnjosti se nastavlja taj 'back to the future' pristup. Dvodijelna komandna ploča sa bezbroj lampica i pokazivača ispočetka zbunjuje, ali se brzo naviknete. Dobrom ugođaju doprinose i vrhunska sjedala koja vas podupiru sa svih strana i mogu biti primjer i puno jačim sportskim autima. Ulazak na zadnju klupu je prilično otežan, ali je sveukupno kabina prostrana, a i dvodijelni prtljažnik je dosta velik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nacionalna prezentacija [VOZILI SMO] Honda Civic Facelift Slika nije dostupna Štedljiv i praktičan [TEST] Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC Sport

Na žalost, u želji da dobiju na korisnom prostoru, Hondini inženjeri su žrtvovali zadnji multilink. To ne znači da Type S loše leži, ali u svakom slučaju ovjes prije dolazi do svojih limita na lošim podlogama. Vjerojatno se zbog toga i VSA, sustav elektronički nadzirane stabilnosti, uključuje prilično rano, i prije nagovještaja 'plesanja' zadnjeg kraja. Zaključno, za Type S treba reći kako se zahvaljujući tvrđem ovjesu i širem tragu zadnjih kotača bolje snalazi na zavojitim cestama od običnog Civica.

Standardni 1.8 litreni benzinac sa 140 konja dostatan je za dinamičnu vožnju i nije previše rastrošan. Normalnom vožnjom zadovoljiti će se sa 8 do 9 litara. S aktualnom cijenom, mišljenja smo da je Civic Type S isplativa investicija. Trenutno je teško naći zabavniji i opremljeniji auto od njega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene