Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naked bike'

VIDEO: Izazvao oduševljenje kod znalaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
2007. godine, kada je Aprilia predstavila dugo očekivani model Shiver 750, mogli su se čuti samo hvalospjevi i odobravanja moto znalaca.

Dvije godine kasnije predstavljena je i GT izvedba koja donosi tri najbitnije razlike: prednju polumasku, mogućnost ABS sustava kočenja te puno uži upravljač koji doprinosi boljem otporu zraka. Samim time postiže se i veća brzina, maksimalno - 220 kilometara na sat. Sjedalo je kod novog Shivera postavljeno dosta nisko dok oslonci za noge ne zahtijevaju previše savijanja u koljenima, tako da je Shiver prilično udoban 'naked bike'.

Pročitajte i ovo Policija Očevid je u tijeku U Istri se sudarila dva motocikla, zatvorena je cesta, a promet teče obilazno Policija U blizini Pakraca Poginuo 25-godišnji motociklist

Podignuta sigurnost vožnje

Kočenje je poboljšano ABS sustavom, iako i bez ABS-a nismo imali primjedbi. Treba dodati kako ABS podiže sigurnost vožnje na višu razinu, pogotovo ako je podloga skliska. Što se pogonskog agregata tiče, očekivano, on je V2 konstrukcije s cilindrima pod 90 stupnjeva. Aprilia je vjerna svom konceptu koji zaista zaslužuje pohvalu. Naime, motor je vrlo elastičan i ravnomjerno razvija snagu, dok se punih 95 konja postiže na 9000 okretaja. Najveći okretni moment od 81 Nm dostupan je pri 7000 okretaja, ali je njegova glavnina prisutna pri osjetno nižoj vrtnji motora.

Od posebnosti treba istaknuti kako se jednostavnim pritiskom gumba, na vrlo preglednoj instrument ploči, odabiru tri načina rada. S nabrojenim prednostima Shiver je vrlo ugodan za vožnju pa brdovitim uskim cestama te isto tako vrlo dobro reagira na gradsku vožnju, iako bi ipak preporučili što manje gradske vožnje jer se ispušni sustav ispod sjedala jako zagrije. Konačno, ovakav užitak treba i platiti, tako da testni model stoji 71 tisuću kuna. To će nekome zvučati puno, dok će oni malo upućeniji razumnije gledati na taj podatak.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene