Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodne vožnje po trkaćoj stazi

Grobnik Auto Track Day

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste ikada poželjeli sjesti u svoj automobil ili neku rentanu beštiju i stisnuti gas po trkaćoj stazi? Sigurni smo da jeste... a sada to možete i napraviti, uz malo novca i to jako blizu.

Na autodromu Grobnik se u subotu 19. ožujka održava Auto Track Day, posvećen isključivo amaterskim vozačima... uz pokojeg profesionalca da popravi vremena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Automotiv predstavlja Kako bi Ferrari mogao izgledati u budućnosti? Slika nije dostupna Slobodne vožnje automobilom po trkaćoj stazi Grobnik Auto Track Day

Track Day podrazumijeva slobodne vožnje amatera sa svojim ili rentanim automobilom po pravoj stazi za utrkivanje, na našem Grobniku (Rijeka). Osim mogućnosti zakupa staze, za početnike će se organizirati 15-minutne vožnje grobničkom pistom uz asistenciju organizatora, što je super fora.

Na svakom ovakvom druženju organizator okupi i ekipu auto entuzijasta iz raznih bliskih zemalja pa je na stazi uvijek gužva s pilama preko 400 KS. Tako će biti i ovaj put. Najavljeni su razni sportski automobili poput Ferrarija, Maseratija, Lamborghinija, TVR-a, K1, Porschea, Lotusa itd.

Ovoga puta organizator je pripremio i najam 4 supersportskih automobila. Automobili se unajmljuju za cijelodnevni track day. Uplatom najma na raspolaganje dobivate sva 4 automobila. Ujutro će biti upoznavanje automobila i staze, a nakon toga krećete u samostalne vožnje. Uz vas u automobilu možete imati instruktora koji je prvak Radical Masters Cupa. Cijena cijelodnevnog najma automobila, a na raspolaganju su vam sva četiri automobila, iznosi 7.500 kuna.

Automobili za najam: Radical SR8 LM (Engine: V8 2.800 ccm , Weight: 650 kg , Power: 450 HP @ 10.800rpm), Radical SR3 RS (Engine: 4-inline 1.500 ccm , Weight: 550 kg, Power: 270 HP @ 10.800rpm), Porsche Cayman S -GT Cup (Engine: Flat 6 3.436ccm, Weight: 1200 kg, Power: 320 HP), Westfield Aerorace (Engine: 4-inline 2.000 ccm, Weight: 520 kg, Power: 175 HP)

Svim posjetiteljima nudi se i Taxi Drive – 3 kruga stazom po cijeni od 150kn. Za taxi na raspolaganju su BMW E90 M3 (420 KS) i Clio Sport (200 KS).

Cjenik staze za amaterske vozače powered by RSR Motorsport: 1/4h - 150kn, 1h - 370kn, 2h - 500kn, 3h - 650kn, 4h - 740kn, 5h - 800kn, 6h - 880kn, 7h - 950kn, 8h - 1.000kn. Kaciga je obavezna, a ukoliko je nemate, možete je zatražiti kod organizatora.

Druženje uz miris benzina i spaljenih guma planirano je za vrijeme od 9 do 17 sati. Na Grobniku osim niskih temperatura, nerijetko zapuše snažna bura, pa se obucite toplo i pravac Grobnik.

Poštujte prometne propise na putu do Rijeke i natrag... na stazi možete voziti brže od ograničenja. Ako se odlučite za vožnju sa svojim automobilom napravite barem mali pregled auta, od kočnica i ovjesa do guma i tekućina – SAFETY FIRST!!!

Ovo događanje na Grobniku treba shvatiti ozbiljno, paziti na sigurnost i uz poštovanje uputa koje dobijete prije vožnje od stručnih osoba, uživati u sigurnoj i napokon brzoj legalnoj vožnji. Mi ćemo sigurno biti tamo pa pozivamo i vas da nam se pridružite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene