Obavijesti Video Pretražite Navigacija
500 KS & 600 Nm

[VIDEO] BMW predstavio M4 GTS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW je pred tokijsku premijeru službeno predstavio model M4 GTS koji je "pravi pokazni primjerak tehnoloških mogućnosti" i koji "podiže potencijal modela M4 Coupe na jednu sasvim novu impresivnu razinu".

 

Pročitajte i ovo PR Oglas Započnite 2024. godinu sa stilom: BMW 118i EXCLUSIVE M paket uz veliku uštedu i bogatu dodatnu opremu Ilustracija Nalaze se u bolnici Teška prometna nesreća kod Splita: Tri mlade osobe (19) BMW-om sletjele s ceste, dvoje zadobilo teške ozljede

Ovaj model prije svega donosi novi aerodinamički body kit koji uključuje prilagodljivi prednji spliter, novi poklopac motora i prilagodljivo stražnje krilo te stražnji difuzor koji su izrađeni od ugljičnih vlakana, a tu je i poklopac prtljažnika izrađen od plastike ojačane ugljičnim vlaknima. Također vrijedi spomenuti i novi titanski ispušni sustav, M lakometalne naplatke s michelinovim Pilot Sport Cup 2 gumama te LED prednja i OLED stražnja svjetla.

Interijer u osnovi slijedi standardni M4, no vozaču donosi nova sportska sjedala od ugljičnih vlakana s Alcantara/Merino presvlakama, upravljač presvučen Alcantarom i sl. detalje. Nadalje, uklonjena je stražnja klupa, dorađena je unutrašnjost vratiju i sl, a u opcijski Clubsport paket donosi roll-bar, 6-točkovne pojaseve te aparat za gašenje požara.

Ovaj model pokreće 3,0-litreni TwinPower Turbo 6-cilindrični motor opremljen sustavom ubrizgavanja vode. Točnije, voda se ubrizgava u usisnu granu gdje isparuje i značajno hladi zrak. Kao posljedica toga, temperatura u komori izgaranja je niža, a povećava se i otpornost motora na detonativno izgaranje zahvaljujući čemu je moguće iskoristiti viši pritisak prednabijanja i ranije ubrizgavanje.

Točnije, snaga ovog pogonskog stroja iznosi 368 kW, odnosno 500 KS te najveći okretni moment od 600 Nm. Motor je uparen sa 7-stupanjskim M-DCT prijenosom s dvije spojke što u konačnici omogućuje ovom automobilu ubrzanje do 100 km/h za 3,8 sekundi i najveću brzinu od 305 km/h. Za bolje vozne sposobnosti će se pobrinuti smanjenje mase automobila za 62 kg (sada 1.510 kg) te dorađeni ovjes kao i snažnije carbon keramičke kočnice.

Proizvodnja će biti ograničena na 700 primjeraka, a navodno će cijena pojedinog automobila biti i do dvostruko veća od one standardnog modela M4 Coupe.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene