Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrlo brz i vrlo siguran

Veliki redizajn Škodinog karavana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najprodavniji, a za mnoge i najkompletniji Škodin model, nedavno je doživio ozbiljan redizajn. Naime, dok kod većine automobila teško prepoznajte razliku između originala i redizajniranog modela, ovdje su promjene prilično velike.

Najveća novost su potpuno novi svjetlosni sklopovi koji u kombinaciji s dorađenim branicima ostavljaju vrlo dobar dojam. Riječ je zahvatu koji je prenesen s veće limuzine Superb. Vrlo efektno. Testirani je model bio opremljen paketom opreme Sport Style koji sadrži i naplatke od 17 inča ali i sportsko podvozje. Dakle, nije tek riječ o pukoj naljepnici na stražnjem kraju, ova je Octavia vrlo brz i vrlo siguran karavan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi detalji Škoda objavila teaser nove Fabije Slika nije dostupna Atraktivni i povoljni 4x4 Nova Škoda Octavia Scout uskoro pred kupcima

Istu redizajniranu sudbinu doživjela je i unutrašnjost.
Novi su instrumenti i detalji na središnjoj konzoli dok je ergonomija dodatno poboljšana. Niti ranije nismo imali zamjerki, a sada je stvar jednostavno perfektna.

Nova Octavia leti

Uz Sport Style oznaku odlično ide dvolitreni dizelaš sa 140 konja. Ukoliko niste vozili ovaj poznati Volkswagenov agregat, onda će vam se možda pretjeranim učiniti ako kažemo kako ova Octavia - leti. Ubrzanje ispod 10 sekundi uz maksimalnih 207 km/h, također ne zvuči posebno uvjerljivo, no upravo je dojam koji ovaj motor ostavlja u vožnji, ono što vas čini zadovoljnim. Zaista moćna ubrzanja i među-ubrzanja, a tvorničkih 207 km/h postiže se s nevjerojatnom lakoćom.

Velika brzina uz malu potrošnju

Uz to, kazaljka zna otići i do 225 km/h. A sve to uz iznimno nisku potrošnju. Ok, hvalimo dizelaša no i tu je i jedan minus, buka, odnosno grub rad. Sve u svemu, uvjereni smo kako Octaviju čeka svijetla budućnost jer je od prije poznato da se radi o vrlo dobrom automobilu. Cijena u ovoj verziji nije mala, no ovaj auto za taj iznos nudi zaista puno i zaslužuje preporuku Automotiva.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene