Treća generacija jednog od najuspješnijih renaultovih modela donosi drastično drukčiju shemu - motor je sada smješten otraga, pogon je na stražnjim kotačima... No, praktičnost je zadržana. Testirali smo izvedbu sa samog vrha ponude.


 

Vjerojatno nije bilo ispravnijeg načina da se proslavi dvadeseta obljetnica Twinga do predstavljanja nove, treće generacije. Novi je model svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem ženevskom salonu, a početkom rujna stigao je i na naše tržište. No, hoće li treća generacija ispuniti očekivanja? I pred drugom je letvica bila postavljena izuzetno visoko - uspjeh izvornog Twinga mogao bi posramiti mnoge gradske mališane, jer, nakon četrnaest godina tržišne prisutnosti ovaj je automobil prodan u više od dva milijuna primjeraka.

Vezani članci Slika nije dostupna Spremni za zabavu uz Soul Shadowse? Slika nije dostupna Odaberi boju i možda baš ti otputuješ u Pariz!

I dok je druga generacija Twinga ostavila relativno mlak dojam, najnovija izvedba "puca iz svih oružja". Od agresivnog i dinamičnog dizajna ovog (i dalje) gotovo jednovolumenskog vozila, do nove pogonske koncepcije (posljedica dijeljenja platforme sa Smartom ForFour), treći je Twingo automobil zanimljiv s kojeg ga god aspekta proučavamo.

Na domaćem tržištu, Twingo se nudi u osam izvedbi. Ukupno, radi se o tek dva motora (oba 3-cilindrična, obujma manjeg od 1 litre) snage od 71, odn. 90 KS. Tu su i tri paketa opreme (Authentique, Expression i Dynamique) i... Točka. Tako jednostavno osmišljenu ponudu Twingo je naslijedio još od prve generacije i ona je odlično pogođena za jedan mali, jednostavni gradski automobil - bez mnogo filozofije jer, već je u startu sve jasno. Cijene nove generacije Twinga kreću od 65.900 Kn koliko je potrebno izdvojiti za izvedbu SCe 70 Authentique, do 89.900 Kn koliko (bez navedene dodatne opreme) stoji testirani TCe 90 Dynamique...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.