Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Daimlerov šef Dieter Zetsche je najavio mogućnost daljnjeg širenja ponude modela Smart i to u sve popularnijem crossover smjeru.


 

Podsjetimo, prije desetak godina Smart je navodno planirao lansiranje SUV modela, ali od tog se koraka odustalo zbog raznih razloga, no sada se čini kako se situacija promijenila.

Vezani članci Slika nije dostupna Renault Kadjar dCi 130 4WD – obiteljski crossover za sva četiri godišnja doba Slika nije dostupna Peugeot 3008 je dokaz da premium proizvod ne treba uvijek biti skup

Naime, sada je Zetsche izjavio kako će se eventualno daljnje proširenje ponude ovog malog gradskog automobila, dakle ako do njega dođe, svakako odviti u smjeru crossover/SUV-a. Ipak tome se ne treba nadati skoro jer su u Daimleru sada usredotočeni na trenutnu modelnu obitelj i skorašnje električne izvedbe modela ForTwo i ForFour čiji je dolazak na tržište planiran za sljedeću godinu.

Na kraju recimo kako bi se potencijalni Smart SUV temeljio na modelu ForFour. Prvotno planirani smartov SUV je trebao nositi naziv ForMore te bi isti naziv mogao biti ponovno korišten. Inače, razvoj ForMora je stigao do konceptne faze, no zbog previsokih troškova razvoja i ne baš sjajne financijske situacije u kojoj se Smart nalazio prije desetak godina od tog se projekta odustalo 2005.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.