Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Posebni Ford Mustang za dobrotvornu aukciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Događaj godine u američkoj aukcijskoj kući Barrett-Jackson iz Scottsdalea, Arizone, već je za vratima, a zaljubljenici u automobile u niskom startu čekaju posebno rađen Mustang s proširenom karoserijom.

Galpin Auto Sports (GAS) službeno je objavio da je vodeći proizvođač dijelova u SAD-u koji se nalazi na popisu Fortune 500 tvrtki, tvrtka SPX, odabrala upravo njih da naprave unikatan Ford Mustang koji će biti ponuđen na aukciji u kući Barrett-Jackson u siječnju 2012. godine u Scottsdaleu, Arizoni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Nema lijeka za ovisnike o adrenalinu – Ken Block ponovno u akciji! Slika nije dostupna Klasik Jeste li se ikad zapitali gdje su nakon snimanja završile limene zvijezde?

Aukcijska kuća Barrett-Jackson tradicionalno održava svoj humanitaran događaj početkom svake godine a u 2012. cjelokupna zarada ove godine biti će donirana dječjoj bolnici St. Jude.

Prije nego što je otputovao za Scottsdale, ovaj jedinstven i nedvojbeno kolekcionarski primjer kvalitete izrade dečkiju iz Galpina službeno je predstavljen svijetu na Barrett-Jacksonovoj aukciji u Las Vegasu gdje je bio izložen gladnim očima ljubitelja američkih automobila u rujnu, nakon čega je također predstavljen na nekoliko auto salona i manjih događaja diljem SAD-a, pa tako i na SEMA auto sajmu 2011., a javnu karijeru završiti će na postolju Barrett-Jacksona u Arizoni u siječnju 2012. prije nego što pređe u ruke svom prvom privatnom vlasniku.

GAS (Galpin Auto Sports) izradio je za Mustang proširenu karoseriju čime se širina vozila povećala za gotovo 23 centimetra u odnosu na serijski model. Agresivniji izgled i dizajn vozila inspiriran Mustang BOSS 429 modelom popraćen je Ford Racing super punjačem koji je podigao performanse motora na preko 700 KS.

Kako bi se sva ta snaga uspješno prenijela na površinu, dečki iz Galpina odlučili su se na kovane trodjelne GTR naplatke, 22x14 straga i 21x11 sprijeda koje su presvukli gumama dimenzija 335/25/22, tj. 295/25/21 s potpisom Pirellija koje savršeno popunjavaju svaki slobodan prostor unutar blatobrana.

Ovaj vrlo poseban i doista jedinstven Mustang dolazi opremljen s Bassani performansnim ispušnim sustavom, posebnom PPG bojom karoserije, te 1000-watt JL audio sustavom kao i mnogim drugim unikatnim elementima koji garantiraju ekskluzivnost ovog automobila. Unutrašnjost su obogatili jedinstvenim kožnim presvlakama od crvene brušene kože s crnim detaljima.

Zarada od prodaje ovog Mustanga biti će dodijeljena bolnici St. Jude, jednom od vodećih centara na svijetu za istraživanje i liječenje raka u djece i drugih teških bolesti koje pogađaju djecu, koji su ponosni na činjenicu da su njihova vrata uvijek otvorena neovisno o rasi, vjeri ili novčanom stanju roditelja.

''Rak pogađa toliko mnogo obitelji a mi smo vrlo uzbuđeni što imamo priliku iskoristiti naš talent i naše vještine za prikupljanje novčanih sredstava za borbu protiv ove teške bolesti,'' kaže predsjednik Galpin Auto Sportsa, Beau Boeckmann, i dodaje: ''počašćeni smo da je SPX odabrao upravo nas da izradimo ovaj jedinstven automobil. Jednom kada bude gotov, ovaj automobil ima veliki potencijal da prikupi jako puno novaca za organizaciju koja doprinosi ostvarenju velikog cilja za sve nas.''

SPX već tri godine za redom donira jedan poseban automobil na aukciju kod Barrett-Jacksona kojom prikupljaju sredstva za St. Jude, a kao i do sada i Barrett-Jackson također će donirati svoju zaradu od naknada (troškova pripreme) St. Jude istraživačkom bolničkom centru.

''Nama u Barrett-Jacksonu važno je da možemo pomoći i poduprijeti dobrotvorne akcije poput ove za St. Jude. Čast je sudjelovati u ovakvom projektu i pomoći djeci, a to je samo jedan od naših dobrotvornih projekata. Trudimo se pomoći koliko možemo,'' kaže Steve Davis, predsjednik Barrett-Jackson aukcijske kuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene