Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi Renault Clio Williams u pripremi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana Renault je objavio da su ponovno pokrenuli suradnju s Williams F1 timom te će još jednom njihove bolide snabdijevati motorima. A pojavile su se glasine i da je u pripremi još jedna njihova suradnja.

Ranih 1990-ih, Renault i Williams dominirali su Formulom 1, a njihov uspjeh pretočio se u jedan od najpopularnijih 'hot hatch' automobila svih vremena – Clio Williams. Danas se ovaj dvojac vraća na scenu a glasine kruže da će surađivati na projektu koji bi mogao donijeti novu verziju legendarnog Clia Williams.

Pročitajte i ovo Tjedan dana vozila sam Renault Zoe električno vozilo Stvoren za grad Tjedan dana vozila sam gradski automobil koji ne zagađuje okoliš, kočenjem štedi energiju i čuva budžet PR RENAULT HRVATSKA Izložba u Rimu "Hrvatska kakva se rijetko viđa"

Ekipa iz Renaulta zajamčila je da ovo nije samo još jedan reklamni trik jer ne žele naštetiti Williamsu s nekakvom mlakom ponudom. Renault ne namjerava samo živjeti na staroj slavi ili ići linijom manjeg otpora i baciti na automobil novu 'ekskluzivnu' boju i par metalnih oznaka (kao što je to bio slučaj s Gordinijem) i završiti priču već oživjeti legendardni plavo-zlatni hatchback sa maksimalnim perfomansama u klasi.

Govori se da će novi Clio Williams pod haubom imati isti atmosferski 2.0-litreni agregat koji koristi sadašnji Clio RS, ali bi u ovom slučaju trebao dostavljati do 240 KS, što je značajno poboljšanje u odnosu na 200 KS koliko ima gore spomenuti Clio 200 model. Snaga najvjerojatnije neće prelaziti 240 KS iz jednostavnog razloga što bi time premašili snagu većeg i skupljeg Renaultsport Megane modela.

Clio Williams posuditi će ovjes s Renaultsport Clio Cup modela, a imat će i trkaće Sachs amortizere poput onih na Clio 182 Trophy modelu, koji je predstavljen sada već davne 2005. godine. Nadalje, novi 'vrući' hatch juriti će na Bridgestone Potenza gumama, a Renault će ugraditi i veće Brembo kočnice.

U unutrašnjosti automobila, novi Clio Williams će u skladu sa svojim sportskim karakterom imati Recaro sjedala s ušivenim 'Williams' logom, zatim klima uređaj, Tom Tom satelitsku navigaciju te posebnu komemorativnu pločicu koja će sadržavati redni broj automobila što je postala uobičajena praksa vezano za limitirane verzije automobila.

S potpuno novim Clio modelom koji je iza ugla, ovo Williams izdanje moglo bi se pokazati kao najbolji način da se proslavi odlazak u mirovinu sadašnji Clio model. Kvragu i 'švicarci' i 'euri', ravno u banku u red za kredit!

Info Clio Williams 1992:
Renault je 1992. godine lansirao Clio Williams model u ograničenoj seriji od 500 komada. Automobil je ime dobio po timu Formule 1 koji je snabdijevao motorima, dakako, WilliamsF1, iako sam Williams nije imao ništa s dizajnom ili projektiranjem ovog izdanja Clia.

Atmosferski 2.0-litreni četverocilindrični motor proizvodio je 150 KS i postizao je maksimalnu brzinu od 215 km/h. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,8 sekundi, a 1/4 milje riješi za 15,9 sekundi. Masa automobila iznosi 1024 kg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene