Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuzna Škoda

Nova Škoda Superb stiže sljedeće godine u Ženevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima sljedeća će generacije škodine luksuzne limuzine biti predstavljena u proljeće iduće godine na ženevskom auto salonu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Off-road karavan Škoda radi na Scout izvedbi novog Superba Slika nije dostupna Najbolja Škoda do sada [VIDEO] Škoda i službeno predstavila novi Superb

Riječ je o modelu koji će se temeljiti na platformi novog volkswagenovog Passata, a čiji bi styling trebao biti nadahnut onim konceptnog modela VisionC.

Poput sadašnje generacije novitet će kupcima biti ponuđen u dvije karoserijske izvedbe, odnosno kao limuzina te karavan. Očekuje se kako će novitet biti tek nešto širi i niži od sadašnjeg modela, a novosti pri uređenju interijera će omogućiti rast ponude prostora unutar putničke kabine te rast zapremine prtljažnika.

Što se motorizacije tiče, novi će Superb od Passata posuditi većinu motorizacije, uključujući i 2.0 TDI snage 140 kW, odnosno 190 KS te 2.0 TSI snage 206 kW, odnosno 280 KS koji će zamijeniti 3.6 V6 te će biti dostupan s opcijskim pogonom na sva četiri kotača.

Također, u ponudi bi se trebala naći i plug-in hibridna izvedba s 1.4 TSI benzinskim te električnim motorom kombinirane snage od 155 kW, odnosno 211 KS. Ta bi verzija trebala ostvarivati vrlo nisku prosječnu potrošnju goriva te ponuditi električnu autonomiju od oko 50 km, odnosno ukupnu autonomiju od oko 1000 km.

Prodaja novog Superba bi trebala započeti u drugoj polovici iduće godine, a o cijeni je još uvijek prerano govoriti mada se ne bi trebala značajnije mijenjati. Na kraju dodajmo kako se na priloženoj slici nalazi navodna službena skica novog Superba.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene