Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Montezemolo potvrdio: stiže novi hibridni Ferrari Enzo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni odbor auto-diva Ferrari S.p.A. nedavno se sastao i pod predsjedavajućom palicom Luce di Montezemola razgovarao o poslovanju tvrtke u prvoj četvrtini ove godine te o dolasku nove hibridne jurilice.

Sa zadnjim danom ožujka ove godine, Ferrari je zabilježio niz izvrsnih poslovnih rezultata: prihod je porastao na ukupno 556.1 milijuna eura što je povećanje od 13.2 posto a prodajnim salonima dostavljeno je 1.733 automobila što je pak povećanje od 11.5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Ti su rezultati plod uspjeha FF modela s 12-cilindričnim motorom i kontinuirane popularnosti modela s 8 cilindara u ponudi talijanskog proizvođača, ponajviše Ferrari Californie koja je njihov najprodavaniji GT model, a istome se pri samom vrhu pridružio i 458 Italia u coupe i spider inačici.

Svaki prodani Ferrari automobil njegov je vlasnik personalizirao a od početka 2012. godine kupcima je na raspolaganju inovativni Tailor Made Program koji omogućava svakom klijentu da ''iskroji'' svoj vlastiti jedinstveni model koristeći bogatu ponudu jedinstvenih i ekskluzivnih materijala, boja i finiša pri čemu im pomaže specijalizirani tim ljudi.

F12 Berlinetta, najmoćniji automobil s oznakom propetog konja ikada proizveden i prvi model s novom generacijom V12 motora, nije bio u poziciji doprinijeti pozitivnim brojkama obzirom da će prve dostave Berlinette početi tek u drugoj polovici ove godine.

Trkaća serija ''propetog konja'', Ferrari Challenge, također se pokazala vrlo uspješnom u sezoni 2012. godine te je tako 100 primjeraka 458 Challenge trkaćih automobila na stazama Sjeverne Amerike, Europe i azijsko-pacifičkih zemalja.

Na Dalekom Istoku, nakon rekordne 2011. godine, šire kinesko tržište (Kina, Hong Kong i Tajvan) i dalje bilježi rast s 154 dostavljena automobila u prvoj četvrtini godine. 18. svibnja u Kini se otvara velika izložba Ferrarija na Shanghai Expo sajmu gdje će se na prostoru veličine 1.000 četvornih metara naći neki od najpoznatijih cestovnih modela talijanskog proizvođača iz raznih razdoblja povijesti kao i bolidi Formule 1. Na izložbi će se također naći i simulatori i drugi interaktivni sadržaji preko kojih će posjetitelji moći saznati nešto više o povijesti Ferrarija i tvornici u Maranellu.

''Nakon izvrsne 2011., početak tekuće godine s porastom svih ekonomskih pokazatelja vrlo je ugodan i zadovoljavajući osjećaj,'' rekao je predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, i dodao: ''Imamo potpuno novu modelsku ponudu koja je prepuna tehnoloških inovacija i koja donosi značajno smanjenje potrošnje goriva i emisija štetnih plinova, za oko 30 posto manje, u prosjeku. Do kraja godine, također ćemo predstaviti i novi Enzo u limitiranoj seriji koji će ujedno biti i naš prvi hibridni automobil ikada.''

Izjava čelne osobe Ferrarija prilično je jasna i nedvosmislena te je napokon stao na kraj nagađanjima oko novog Enza i hibridnog pogona. Novi Enzo trebao bi pokretati hibridni pogon koji kombinira HY-KERS i novi V12 motor koji pogoni F12 Berlinettu. Ukupna snaga iznosit će oko 920 KS što će biti dovoljno da automobil ubrza do 100 km/h za cca 2,5 sekunde uz maksimalnu brzinu preko 400 km/h.

Ferrari je također zadržao vodeću poziciju u on-line aktivnostima s više od 8 milijuna prijatelja na Facebooku i gotovo 1 milijun na Googleu +.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene