Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MINI oživio Rocketman Concept za Olimpijske igre u Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Olimpijske igre u Londonu MINI je pripremio novo izdanje vrlo posebne konceptualne studije koja je prvi puta predstavljena na auto salonu u Ženevi prošle godine.

Ovoga ljeta najbolji sportaši svijeta iz oko 200 zemalja okupiti će se u Londonu za Olimpijske igre 2012. godine, najiščekivaniji sportski događaj na planetu. Međutim, Olimpijske igre oduvijek su bile puno više od samog sporta. Ovaj događaj ujedno ima i vrlo važnu ulogu kao platforma za interakciju ljudi iz različitih dijelova svijeta i kultura, a da ne spominjemo potencijal za rast domaće ekonomije i marketing. Što se tiče samog Londona, ovo je još jedna prilika da se iskaže kao dobar domaćin i pokaže ono najbolje što ima za pružiti.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!"

Iako MINI već neko vrijeme nije u vlasništvu Britanaca, ovaj istinski britanski brend također se potrudio i pripremio nešto doista posebno za crveni tepih za olimpijce i paraolimpijce koji će uskoro početi stizati na Otok.

MINI Rocketman Concept je doista minijaturan konceptni automobil koji kombinira inovativne ideje o osobnoj mobilnosti u velikim gradovima s klasičnim i neupitno britanskim dizajnom kako izvana tako i u unutrašnjosti automobila. Ovaj izuzetan mali automobil moći će se vidjeti u paviljonu BMW Grupe u blizini Olimpijskog sela te će ujedno biti i glavni predstavnik brenda tijekom Igara.

MINI Rocketman Concept izazvao je pravu gužvu na ženevskom auto salonu prošle godine kao inovativni novi koncept koji pruža izuzetno puno zabave u vožnji po uskim gradskim prometnicama. S konfiguracijom sjedala 3+1, troja vrata i ukupnom dužinom od tek nešto više od 3 metra, Rocketman Concept je pravi odraz bezvremenskih temeljnih vrijednosti ovog brenda, točnije neodoljivog dizajna, domišljate funkcionalnosti, agilnosti i izuzetne učinkovitosti.

Istovremeno, ovaj minijaturan koncept predstavlja vrlo moderan pristup kreativnom korištenju prostora što je jedno od temeljnih načela britanskog brenda već više od 50 godina. Konceptni automobil na tragu je klasičnih MINI vozila svojim malim dimenzijama dok naprednim tehnološkim elementima nudi rješenja za potrebe mobilnosti koje su povezane sa životnim stilom vlasnika koji žive u velikim, napućenim gradovima.

Rocketman Concept temelji se na tzv. 'spaceframe' konstrukciji koja je izrađena od karbonom ojačane plastike (CFRP) čime je ujedno i vrlo male mase. Inovativno zamišljen interijer omogućava dovoljno mjesta za tri sjedala normalne veličine i jedno dodatno sjedalo za kraće vožnje.

Novo izdanje prošlogodišnjeg koncepta znak je posvećenosti ovog brenda svojim iskonskim britanskim korijenima. Klasičan britanski MINI tijekom godina ostavio je trajan trag na vlasnike diljem svijeta a tvornica MINI-ja u Oxfordu trenutačno proizvodi čak pet različitih modela za tržišta diljem svijeta. Novi MINI Rocketman Concept svoje britansko nasljeđe ponosno pokazuje prije svega odabirom boja za eksterijer i interijer vozila te na nešto suptilniji način korištenjem izuzetno visoko-kvalitetnih materijala i estetskih detalja. Ovo je doista tipično britanska sportska elegancija.

Boje britanske zastave poznate kao Union Jack primijenjene su na vanjski dio automobila kao i u unutrašnjosti na domišljat način. Crveni i bijeli detalji tako upotpunjuju tamno plavu boju karoserije koja je dodatno obogaćena vidljivim komponentama od karbonskih vlakana na prednjem kraju i oko vrata. Uz crvenu rešetku hladnjaka, okvir krovišta i rubove guma, bijela je korištena za dodatan efekt na 18-inčnim alu-naplatcima dok je tvornički nazvana Matt Porcelain White boja također primjenu našla i na kućištima retrovizora, na vratima prtljažnika i okvirima rešetke hladnjaka i prednjih svjetlosnih sklopova.

Rešetka hladnjaka pak izvedena je od malih MINI znakova a pažnju trenutačno privlači i svojom metalik crvenom bojom s kontrastnim bijelim okvirom. Crvena traka naglašava dijagonalnu sponu između lukova kotača i vrata na dnu A stupa, a vrlo je zanimljivo izvedena i forma vrata prtljažnika koja dolaze u dva dijela od kojih se jedan (gornji) diže prema gore dok se donji izvlači iz karoserije poput ladice. Stražnji svjetlosni sklopovi svojim neobičnim oblikom za rad koriste tehnologiju za projektore.

Još jedan zanimljiv detalj jest osebujan dizajn i osvjetljenje krovišta. Konceptni Rocketman ima krovište koje je cijelom površinom izrađeno od stakla s osvijetljenim okvirima koji rekreiraju izgled britanske zastave. Čak i kad krov nije osvijetljen, okvir krovišta i dalje je istaknut i upečatljiv obzirom da su konture zastave izvedene u istoj Porcelain White boji. U mraku ugrađena optička vlakna pružaju suptilno osvjetljenje za interijer i doista poseban izgled po noći kada se gleda izvana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene