Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanji pripadnik Picasso obitelji tipičan je primjer kako izgled automobila sve ostalo gura u drugi plan. Mali monovolumen, zamišljen kao obiteljski, višenamjenski automobil, osvaja izgledom, pa se uobičajena pitanja o performansama ili cijeni, na početku i ne postavljaju.


Za njega se automatski lijepe pridjevi kao simpatično, zanimljivo, originalno, a kod žena uglavnom slatko. Zbog zanimljivih svjetlosnih sklopova i cjelokupne vanjske siluete, pomalo djeluje kao automobil iz crtića, što najmlađe sigurno oduševljava, a ni stariji nisu ravnodušni. Igračka na kotačima, no mali je Picasso više od toga.

Vezani članci PR SUV Citroen C3 Aircross već od 112.900 kn PR CITROËN ZVJEZDANA PONUDA NA ZAGREB AUTO SHOWU!

Ta dizajnerska zaigranost nastavlja se i u unutrašnjosti. Mali Picasso, s originalnim rješenjima, pozitivno iznenađuje. Zbog velikih staklenih površina putnička kabina djeluje veća nego što ustvari je, a taj osjećaj kod testnog automobila povećava panoramski otvor na krovu. Naravno da je pogođen izgled prednost, ali C3 Picasso ne bi imao što tražiti u tržišnoj utakmici da nema i sve prednosti takvih automobila, prije svega fleksibilnost prostora.

Odlično opremljena unutrašnjojst, cijena ipak malo previsoka?

Djeljiva i pomična stražnja klupa zaslužna je da prtljažni prostor može varirati od 385 do 500 litara. K tome, kad se ona potpuno obori, dobivamo preko 1500 litara tovarnog prostora ravne podnice. U praktičnu stranu automobila spadaju i brojne police te otvori za smještanje sitnica.
 

109 konja iz 1.6 litarskog turbodizela omogućuju sasvim zadovoljavajuće performanse za ovakav tip automobila. Uz to, motor je prilično štedljiv, pa je u stvari i najbolji izbor. Jedinu prepreku njegovom odabiru može predstavljati cijena. To je u slučaju testnog Picassa previsokih 163.550 kuna, ali dobar dio te cijene otpada na Exclusive paket opreme i na dodatke koji vam baš i nisu neophodni. Uz to, benzinske su varijante puno jeftinije, pa se C3 Picasso može dobiti već za 96.900 kuna. Citroen je i novim, najmanjim Picassom pokazao kako zna napraviti vrlo praktičan i prostran mali automobil. Osnovni preduvjeti za tržišni uspjeh su, dakle, prisutni.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminun programa Nove TV.