Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jaka konkurencija

7 kandidata za europski auto godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Citroen C3 Picasso, Mercedes E-klasa, Opel Astra, Peugeot 3008, Škoda Yeti, Toyota iQ i Volkswagen Polo, to su kandidati koji će se boriti za titulu europskog automobila godine.

Europski žiri je sastavljen od 59 članova iz 23 zemlje, među kojima najviše predstavnika imaju Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Italija i Španjolska. Prvi europski auto godine još je 1964. postao Rover 2000 dok je prošle godine titulu osvojila Opel Insignia. Službeno proglašenje pobjednika biti će 30. studenog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa Slika nije dostupna Sajam automobila u L.A.-u VIDEO: Up Lite i P-Nut su seksi

Idući auto salon u Ženevi bit će krcat

Iduće će godine auto salon u Ženevi biti dupkom pun! Naime, sav izložbeni prostor je rezerviran te je Ženeva, unatoč krizi, još jednom pokazala kako je možda i najvažniji automobilski događaj na svijetu. Veliki svjetski auto saloni, održani ove godine, imali su značajna otkazivanja. Primjerice, u Tokiju nije bilo niti jedne ne-japanske marke. Dolazak u Ženevu najavili su i neki novi kineski kao i indijski proizvođači automobila. Od premijera valja izdvojiti novi Audi A8, BMW serije 5 i Porsche Cayenne. Salon se otvara 4. ožujka.

GM ne prodaje Opel, moraju vratiti posuđenih 1,5 milijardi eura

General Motors je objavio kako odustaje od prodaje Opela kanadskoj Magni. Potpuni zaokret s kojim su razočarani njemačka vlada i Opelovi radnici koji diljem Europe sada strahuju za svoj posao. General Motors je promijenio mišljenje nakon što se počeo izvlačiti iz krize i sada im prodaja Opela nije nužna. Glasnogovornik njemačke vlade rekao je kako Vlada iskazuje žaljenje zbog takve odluke, dodajući kako očekuju da će Amerikanci vratiti 1,5 milijardi eura koje su im dale njemačke banke.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem programu Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene