Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina od 44 francuska državljana iz Pekinga su krenuli put Mumbaija u Indiji, ali ne na bilo kakav način, već vozeći svoje Citroen klasike. Njihov put započeo je još 8. rujna, a trenutno se nalaze u Kathmanduu u Nepalu.


Unatoč 30 godina starosti njihovih ljubimaca na četiri kotača, odlučni su Francuzi i njihovi izdržljivi Citroeni, put kroz himalajsko gorje odlično podnijeli. 'Počeli smo put iz Pekinga i dosad smo prešli oko 6.500 kilometara. Bili smo i na nadmorskoj visini od 5.000 metara prije dolaska u Kathmandu', ispričao je za Reuters jedan od sudionika, Benoir du Nausey.

Vezani članci Slika nije dostupna Tibetanci htjeli prosvjedovati pa ih uhitila policija Slika nije dostupna Policija Nepala uhitila više od 500 tibetanskih prosvjednika

Ti francuski avanturisti opremljeni su svim mogućim alatima za popravak svojih automobila, ukoliko dođe do kvarova na putu do Mumbaija, a imaju i pratnju vozila za potporu, ukoliko dođe do nepredvidivih situacija. Ipak, za mnoge od sudionika, najveći je izazov i najbolji dio puta, bio prolazak kroz regiju Tibet. 'To je jako duga cesta, veličanstvena, lijepa, ma prelijepa', ushićeno je rekao Phillippe, jedan od vozača.

Francuski Citroen u svjetskoj autoindustriji se nalazi još od 1919. godine i nosi priznanje za prvu masovnu proizvodnju automobila na prednji pogon.