Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ante Ramljak

"Od ovog trenutka preuzeo sam vođenje kompanije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak nešto prije 16 sati održao je konferenciju za medije. Kazao je kako će do praznika njegov prioritet biti da se osiguraju plaće radnicima Agrokora i da se isplati dio potraživanja dobavljača prema Agrokoru.

Ante Ramljak, novoimenovani Vladin povjerenik za Agrokor, održao je kratku konferenciju za medije nešto prije 16 sati u središtu Agrokora, gdje je bio na primopredaji dužnosti. S Ramljakom je bila i ministrica Martina Dalić.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Slika nije dostupna Afera Agrokor Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno

"Današnja primopredaja je prošla u jednom izuzetno poslovnom ozračju razgovora o prioritetima za kompaniju. Od današnjeg trenutka ja sam preuzeo vođenje ove kompanije. Moj prioritet je od ovog trenutka da pokušam dogovoriti sve detalje oko financiranja s bankama za tekuću likvidnost, i to je prvi sastanak koji ću imati u ovoj zgradi. To je do praznika moj fokus i jedini prioritet, da se osiguraju plaće radnicima Agrokora i da se isplati dio potraživanja dobavljača prema ovoj kompaniji", rekao je Ramljak.

Na pitanje koliku ulogu će u procesima koji slijede imati dosadašnja uprava Agrokora na čelu s Ivicom Todorićem te je li se danas dubinski upoznao sa stanjem u kompaniji, rekao je da dubinsko snimanje stanja tek slijedi i da će uloga dosadašnjeg poslovodstva biti isključivo savjetodavna, "po mojoj potrebi".

Na pitanje što će biti s Antoniom Alvarezom III. kazao kako će on u idućem kratkom razdoblju imati priliku dati svoju ponudu za rješavanje problema i restrukturiranje. Upitan imali sustavno rješenje za dobavljače kazao je da će se o tome razgovarati večeras, na posebnom sastanku.

"Moje prisustvo ovdje, u ime hrvatske Vlade, podrška je izvanrednom povjereniku i upravi za koju vjerujemo da će stabilizirati poslovanje Agrokora i svih njegovih uprava. Dosadašnja uprava izvijestila je povjerenika o svim poslovima i vjerujemo da su se stekli uvjeti da izvanredni povjerenik počne obavljati svoj posao u skladu sa zakonom. Računi Agrokora danas su po sili zakona deblokirani, na sastancima Vlade i dobavljača dogovoreno je da će dobavljači nastaviti isporuku prema Konzumu, a banke su izdale sredstva u znosu do 150 milijuna eura.

Ono što je cilj svih današnjih aktivnosti jest da se tijekom ovoga tjedna stabiliziraju sva plaćanja, da se posebno prema malim dobavljačima i u ovom preduskršnjem tjednu osiguramo da police Konzuma budu pune i da sustav Agrokora zajedno sa svojim zaposlenicima i dobavljačima može približiti i vratiti u normalnu razinu poslovanja", rekla je ministrica Dalić.

Podsjetimo, nakon što je održao sastanke s dobavljačima i kreditorima Agrokora, Ramljak se uputio u središte tvrtke.

Na sastanku dobavljača Agrokora s premijerom Andrejem Plenkovićem i suradnicima dogovoreno je da će u trgovine Konzuma i Mercatora krenuti isporuka robe te da će svježi novac od banaka prvo dobiti oni dobavljači koji su u blokadi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene