Iako uglavnom zvuči kao da govori iz glave, ovog puta fotografi svjetskih agencija uspjeli su snimiti bilježnicu iz koje je Trump čitao optužbe na račun demokrata o prevari na izborima.


Donald Trump usred utrke za novi mandat u četvrtak navečer po lokalnom vremenu obratio se naciji iz Bijele kuće.

Vezani članci Obitelj Trump u Bijeloj kući krajem kolovoza 2020. Nismo ga vidjeli da izlazi iz Bijele kuće: "Pitam se je li ostao sam kao u filmu?" Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja Komunikacijska stručnjakinja o Bidenovu govoru: "Jedna vrijednost je posebno istaknuta..."

Pred novinare i kamere izašao je s bilježnicom u ruci koja se kasnije pokazala kao ključna za njegovo obraćanje – sve što je govorio čitao je s papira naglašavajući riječi koje su mu bile ispisane velikim tiskanim slovima.

Ponovno je govorio o navodnim prevarama u izbornom sustavu.

"Već sam govorio kako je dopisno glasanje prevara. Pobijedio sam u Georgiji tijekom izborne noći, a sad će broj mojih glasova pasti. Prestali su brojiti na nekoliko sati i mnogo se toga dogodilo. Izborni proces u Georgiji vode demokrati. Danas ćemo pobijediti u Arizoni", najavio je i optužio suprotni tabor za krađu izbora.

Nakon relativno kratkog obraćanja Trump se okrenuo na peti i nestao iza vrata, a Kayleigh McEnany prišla je govornici i zaklopila šefov ''šalabahter'' koji su fotografi ipak uspjeli snimiti.