Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp

Republikanski predsjednik Donald Trump priprema se vratiti u kampanju i biti na potencijalno dva izborna skupa za vikend nakon što ga je zaraza koronavirusom udaljila od utrke za još jedan mandat u Bijeloj kući protiv demokratskog rivala Joea Bidena.


No nije poznato je li Trump još zaražen i hoće li se ti skupovi moći organizirati u tako kratkom roku jer su njegovi brojni suradnici također zaraženi koronavirusom.

Vezani članci Joe Biden Trumpu ponestaje opcija: Američki izborni kolegij danas treba potvrditi Bidenovu pobjedu Donald Trump Trump izjavio da će napustiti Bijelu kuću ako Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena

Trump je 2. listopada objavio da ima koronavirus i tri noći je proveo u vojnoj bolnici. U četvrtak je rekao da se "osjeća dobro" te da planira nastaviti kampanju na Floridi u subotu te u Pennsylvaniji u nedjelju.

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany rekla je u petak da je predsjednik vrijedno radio i spreman je nastaviti kampanju čim dobije liječnikovo dopuštenje.

"Želi razgovarati s američkim narodom i želi biti vani. Logistički, ako to bude moguće sutra, bit će. Odluka je na voditeljima kampanje", rekla je McEnany za Fox News. Voditelji kampanje nisu odmah odgovorili na zahtjev da komentiraju najavljene planove.

Trump u nacionalnim anketama zaostaje za Bidenom uoči izbora 3. studenog, a predsjednikova zaraza spriječila ga je da održava skupove diljem zemlje kako bi pridobio podršku birača. Cilj njegova povratka među ljude je pokazati biračima da je dovoljno zdrav za kampanju i upravljanje zemljom.

Trumpova administracija na meti je kritika zbog odgovora na zdravstvenu krizu.

Pogledajte kako je Trump skinuo zaštitnu masku nakon što se vratio iz bolnice.