Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoren Grand Prix miting u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je 58. izdanje međunarodnog atletskog mitinga Hanžekovićev memorijal, koji već šestu sezonu ima kategoriju Grand Prix zajedno sa još 23 velika mitinga u svijetu.

Na najjačem dosadašnjem zagrebačkome mitingu nastupit će sedam olimpijskih pobjednika, dva svjetska rekordera i 22 nositelja odličja sa Olimpijskih igara u Pekingu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U igri za "jack pot" ostale samo Vlašić i Jelimo Slika nije dostupna Ponovno odličan rezultat Bolta na 100m

Među najveće zvijezde mitinga svakako spadaju svjetski rekorder i olimpijski pobjednik na 110 prepone Kubanac Dayron Robles i Jamajčanska sprinterica Veronica Campbell Brown, koja je u Pekingu bila zlatna na 200 metara.

U Zagrebu će nastupiti i sve tri osvajačice olimpijskih odličja u bacanju diska, zlatna na 100 prepone Amerikanka Dawn Harper, te naravno svjetska prvakinja i srebrna u skoku u vis iz Pekinga Blanka Vlašić kao najjači hrvatski adut. 

Blanka će po vlastitome obećanju pokušati večeras u Zagrebu oboriti rekord mitinga od 201 centimetar koji drži zajedno sa Šveđankom Kajsom Berqvist otprije dvije godine.

Za zagrebački miting akreditirano je više od 100 domaćih i inozemnih novinara, a TV-signal iz Zagreba preuzet će izravno četiri TV-kuće, pa će događaje iz Sportskog parka Mladost pratiti više od 100 milijuna gledatelja širom svijeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene