Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U igri za "jack pot" ostale samo Vlašić i Jelimo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja hrvatska sportašica, svjetska prvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić u Rimu je na trećem ovogodišnjem mitingu iz serije "Zlatne lige" nastavila svoj niz pobjeda slavivši po 32. put zaredom.

Vlašić je do pobjede u Rimu stigla s preskočenih dva metra i to iz prvog pokušaja. Naša atletičarka preskakala je sve visine (1.85, 1.90, 1.95, 1.98, 2.00) iz prvog pokušaja, te je nakon preskočena dva metra ostala sama na zaletištu, jer su njezine najbliže konkurentice, Ruskinja Jelena Slesarenko i Belgijanka Tia Hellebaut tri puta rušile na toj visini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blanka Vlašić večeras otvara sezonu na otvorenom Slika nije dostupna Blanka Vlašić u srijedu nastupa na mitingu Weinheimu

Kada je ostala sama, Vlašić je podigla letvicu na 2.05 m, ali je sva tri puta rušila.

Ovom pobjedom Vlašić je ostala u igri za "jack pot" od milijun dolara uz Kenijku Pamelu Jelimo koja nastupa u utrci na 800 m.

Iz igre za podjelu "jack pota" u Rimu su ispali Amerikanac Bershawn Jackson u utrci na 400 metara s preponama, Saudijac Hussein Taher Al-Sabee u skoku udalj, te Španjolka Josephine Onyia na 100 metara s preponama. 

Jacksona je za 11 stotinki svladao sunarodnjak Kerron Clement. Clement, koji inače ima najbolji rezultat sezone, je trčao 48.23 sekunde, a Jackson 48.34. Al-Sabee je skokom od 8.08 metara zauzeo treće mjesto, iza pobjednika Panamca Irvinga Saladina (8.30 m) i sunarodnjaka Mohameda Al-Khuwalidija (8.22 m). Onyia, koja je iznenađujuće pobijedila i u Berlinu i u Oslu, je u Rimu bila šesta.

Za osvajanje ili podjelu "jack pota" Vlašić mora pobijediti još na preostala tri mitinga "Zlatne lige", za tjedan dana u Parizu, te 29. kolovoza u Zurichu i 5. rujna u Bruxellesu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene