Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Michael Phelps: Čovjek od 100 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki plivač Michel Phelps, vlasnik rekordnih osam zlatnih medalja s olimpijskih igara u Pekingu, mogao bi zaraditi 100 milijuna dolara kroz sponzorstva, izjavio je njegov agent u razgovoru za Wall Street Journal.

Phelps, koji je srušio rekord kojeg je sa sedam zlata s jednih olimpijskih igara držao Mark Spitz, trenutačno zarađuje od tri do pet milijuna dolara, što je zapravo dosta za sportaša koji se bavi ne tako atraktivnim sportom.

Pročitajte i ovo Plivanje za doček - 1 Silvestrovo Posljednji pozdravi 2023. godini uz tradicionalno kupanje: "Htjeli smo obilježiti kraj ove godine na lijep način" Slika nije dostupna Plivanje: Svjetski rekordi Phelpsa i Katie Hoff

Dok je Phelps počeo sakupljati zlatne medalje na ovim Igrama, njegov je agent Peter Carlisle bio zasut sa sve više ponuda za poslovne ugovore - s više od 50 ponuda dnevno tijekom vikenda, zadnja dva dana plivačkih natjecanja u Pekingu.

"Koja je vrijednost osam zlatnih medalja u Pekingu? Rekao bih 100 milijuna dolara", kazao je Carlisle.

23-godišnji Phelps već ima ugovore s proizvođačem sportske opreme za plivače Speedo, lancem hotela Hilton i proizvođačem satova Omega. A prema pisanju Wall Street Jorunala Phelps bi mogao sklopiti ugovor s Nikeom vrijedan oko 40 milijuna dolara ako odustane od ugovora sa Speedom. Nike i tada pokrenuo vlastitu plivačku liniju.

Ali Speedo vjerojatno neće samo tako pustiti Phelpsa s obzirom da je sada prodao sve majice s likom Phelpsa iako plivači ne nose majice. Osim toga, ta je tvrtka zabilježila porast potražnje za kostimima u kojima je plivao Phelps, a koji vrijede 550 dolara, te namjerava napraviti sasvim novi model uskoro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene