Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je menadžer Hull Cityja najavio grubio izdanje svog kluba u ligaškom dvoboju protiv Arsenala ovaj vikend, Arsene Wenger oštro je osudio težnju ka prljavoj igri pojedinih momčadi u Premier ligi.


Ako želite zaustaviti Topnike, morate ih izudarati! Davnih dana tim je riječima Arsene Wenger opisao filozofiju pojedinih momčadi u Premiershipu. Boltonov Kevin Davies držao se tog plana, pa je malo falilo da teško ozlijedi Gaela Clichyja u dvoboju posljednjeg kola. Da stvar bude gora, priznao je da je suigračima tijekom utakmice savjetovao da startaju na igrače, a ne na loptu. Theo Walcott bio im je omiljena meta.

Vezani članci Slika nije dostupna Wenger traži uvođenje video tehnologije kao pomoć sucima! Slika nije dostupna Wenger: 'Frustrirani smo!'

Menadžer Hulla, Phil Brown, najavio je uoči dvoboja s Arsenalom ovaj vikend da će Boltonovu taktiku opstanka i on upotrijebiti protiv Topnika.

''Branič mora biti oštar i predan, ali samo ako je to u skladu s pravilima. Ako je cilj njegove oštrine isključivo želja za nanošenjem ozljeda protivniku, to je neprihvatljivo,'' izjavio je Wenger na press konferenciji uoči utakmice.

''Ljepota sporta je u pobjeđivanju uz respekt prema privilima. Ako mi menadžeri počnemo govoriti da pravila ne treba poštivati, to nije u redu. U boksu, nogometu, svakom sportu ti moraš poštivati pravila.''

Grubu igru protivničkih momčadi u Premier ligi Wenger je usporedio s tenisom.

''To je kao da igraš tenis i lopta izađe van, ali ti svejedno tvrdiš, zato što si ti u pitanju, da je loptica dobra.''

Arsenal i Hull odmjerit će snage danas u 18:30.