Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP 2010: Finci se prepali Rusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi su slavili zahvaljujući nespretnim Fincima, Nijemci su slomili žilave Velšane, Albanci su s igračem manje izdržali protiv Portugala u gostima, a David Villa je ponovno bio poguban za svoje suparnike u posljednjim minutama...

Admir Telli je bio isključen u 42. minuti i činilo se kako će stvari za Cristiana Ronalda i društvo sjesti na svoje mjesto ali Queirozova je momčad ostala 'očerupana'. U Bragi su odigrali bez pogodaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska jedan od nositelja na ždrijebanju kvalifikacijskih skupina za SP 2010.? Slika nije dostupna Kvalifikacije za SP: 31 mjesto, 170 zemalja, 861 utakmica

U drugoj utakmici skupine A Mađarska je slavila protv Malte golom Torgellea.

Danska pak nakon tri utakmice ima 7 bodova i na vrhu je skupine, isto toliko bodova imaju i drugoplasirani Mađari, Portugal je četvrti s 4 boda iz isto toliko utakmica. Albanci i Šveđani imaju po 5 bodova, no Šveđani imaju utakmicu manje.

Aktualni svjetski prvaci Talijani su u Lecceu pobijedili Crnu Goru 2:1. Oba pogotka za 'Azzurre' postigao je veznjak Rome Alberto Aquilani (8, 29), dok je strijelac za Crnu Goru bio njegov klupski suigrač Mirko Vučinić (19).

U skupini H su još Irci golom Robbieja Keanea slavili protiv Cipra, a Gruzija je iznenadila Bugare odigravši bez pogodaka na svom terenu.

Italija vodi u skupini s 10 bodova iz četiri susreta, na drugom mjestu je Irska sa 7, ali i utakmicom manjem, dok je na trećem mjestu Bugarska s tri boda iz tri susreta. Crna Gora je na četvrtom mjestu s dva boda.

Identičnim rezultatom slavili su i aktualni europski prvaci Španjolci na gostovanju u Belgiji. Domaćin je sjajno otvorio utakmicu, poveo je već u sedmoj minuti pogotkom Wesleyja Soncka, no 'Furija' je uspjela preokrenuti rezultat. Prvo je Andres Iniesta smanjio u 36. minuti, a tri boda gostima osigurao je David Villa u 88. minuti.

Španjolska je upisala i četvrtu pobjedu i vodi na ljestvici s 12 bodova, na drugom mjestu je Turska sa 8, treća je Belgija sa 7 bodova, dok je BiH na četvrtom mjestu sa šest bodova. Estonija ima samo jedan bod, a na začelju je Armenija bez bodova.

Slovaci su u derbiju skupine C slavili protiv Poljaka senzacionalnim preokretom u završnici utakmice. Smolarek je doveo Poljake u vodstvo u 70. minuti, a Šestak je sa dva pogotka u dvije minute doveo Bratislavu u ekstazu.

Češka se namučila protiv Slovenaca, no Sionko ih je zadržao na vrhu skupine C. Sjeverna Irska se lako obračunala sa San Marinom - Healy i društvo poslali su im u mrežu četiri laka komada. 

Slovačka je nakon četiri kola prva s 9 bodova, Poljaci i Slovenci drže drugu i treću poziciju ss 7. Česi su odigrali tri utakmice i imaju četiri boda.

Europski doprvaci Nijemci (i brončani s posljednjeg SP-a) jedva su slomili otpor Walesa pobijedivši u Moenchengladbachu 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Piotr Trochowski u 72. minuti.

Njemačka je imala još nekoliko sjajnih prilika, no gostujući vratar Hennessey je branio sjajno. 

U drugoj utakmici skupine D Rusi su pregazili Fince 3:0. Za Ruse zabijali Finci – Passanen i Sermak, a Aršavin je stavio točku na i.

Njemačka trenutačno vodi s 10 bodova, četiri više od Rusije koja ima utakmicu manje i četiri više od Walesa na trećem mjestu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene