Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kvalifikacije za SP: 31 mjesto, 170 zemalja, 861 utakmica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri dana uoči ždrijeba kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj Republici Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako će se za 31 mjesto na završnoj smotri boriti 170 zemalja koje će ukupno odigrati 861 utakmicu.

Ukupno je 205 zemalja ispunilo prijavu za kvalfikacije, ali pet ih je odustalo i prije početka kvalifikacija dok ih je 30 eliminirano već u pretkvalifikacijama igranima u Africi, Aziji i Oceaniji.

Pročitajte i ovo Damir Vanđelić Predložio rješenja Damir Vanđelić: "Registar imovine lošiji je no ikad, HDZ i SDP ponašaju se kao pijani bogataši" Slika nije dostupna Hrvatska jedan od nositelja na ždrijebanju kvalifikacijskih skupina za SP 2010.?

U nedjelju će se u Durbanu održati ždrijeb kvalifikacijskih skupina za afričke, azijske, europske i reprezentacije koje se natječu u zoni Concacaf. Sve južnoameričke reprezentacija natječu se u istoj skupini, pa stoga ždrijeb nije niti bio potreban, dok su oceanijske reprezentacije započele svoje kvalifikacije još prije četiri mjeseca.

Prvo će biti obavljen ždrijeb za Aziju, potom Concacaf, pa Europu, te na kraju Afriku.

Osim domaćina JAR-a na SP će nastupiti još 13 reprezentacija iz Europe, 5 iz Afrike, po 4 iz Južne Amerike i Azije, 3 iz zone
Concacaf, dok će preostala dva sudionika biti poznata nakon dodatnih kvalifikacija u kojima će se susresti petoplasirana reprezentacija iz Južne Amerike i četvrta iz Concacaf-a, te peta reprezentacija iz Azije i pobjednik oceanijske zone u kojoj više nema Australije koja će se natjecati u azijskoj zoni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene