Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Navijači demolirali vlak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam je nogometnih huligana uhićeno u izgredu koji se dogodio u nedjelju na vlaku koji je prevozio pristalice Napolia na utakmicu sa Romom u Rimu.

Sukob između huligana Napolia i policije izbio je već pri polasku kada su navijači odbili platiti karte i napali željezničko osoblje. Huligani su na putu demolirali vagone i izbacivali nedužne putnike. 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Sukob navijača Hajduka s policijom - 2 Policija utvrđuje činjenice U neredima nakon utakmice Lokomotive i Hajduka ozlijeđena osmorica policajaca: "Svi se zajedno moramo boriti protiv ovakvih stvari"

Kada je vlak konačno stigao u Rim, napali su ga huligani Rome i uslijedili su veliki izgredi sa ozlijeđenima i uhićenima. Sukobi su se nastavili i nakon utakmice kada se 2500 navijača Napolia prvo potuklo sa Rominim pristalicama, a potom i policijom.

Šteta je veća od pola milijuna eura, a nekoliko je policajaca ozlijeđeno, navodi talijanski tisak, dok je talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni bio zgrožen izgredima i najavio još stroži zakon za navijače. 

Kako je to bilo prvo kolo novog prvenstva, upravo je Maronievo ministartsvo dopustilo navijačima Napolia odlazak u Rim kao znak povjerenja, koje je odmah i potraćeno, pa se očekuje da će ovo biti zadnje gostovanje navijača Napolia ove sezone jer će sigurno uslijediti zabrana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene