Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetski prvak Kimi Raikkonen i njegov timski kolega Felipe Massa ostat će u momčadi Ferrarija još najmanje dvije godine, nakon što su produžili svoje ugovore i na sezonu 2010.


Ni Fernando Alonso ni Robert Kubica neće potpisati za Ferrari u sljedeće dvije sezone, iako su se tome nadali. Momčad iz Maranella odlučila se svoju prokušanu vozačku postavu zadržati najmanje do 2010. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna VN Brazila: Massa starta ispred trojice boraca za naslov Slika nije dostupna Massa: 'McLareni su danas bili iznenađujuće brzi'

Massa je već od prije imao ugovor do 2010. godine, a Raikkonen do 2009. godine, no sad obojica ostaju još najmanje dvije sezone u najslavnijoj ekipi formule 1.

Budućnost Kimija Raikkonena bila je pod velikim upitnikom, nakon prilično loše vožnje tijekom većeg dijela ove sezone, a Finac je čak i spominjao odlazak u reli.

''Ponekad kad su rezultati loši nije toliko zabavno voziti, ali ja svejedno uživam. Ovo za mene nije bio težak izbor. Volim raditi s ovim ljudima i jako sam sretan,'' izjavio je Kimi Raikkonen, koji je usput demantirao najave o svojem umirovljenju.

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso tako je ostao bez mjesta u Ferrariju najmanje do 2011. godine, iako se o njegovom dolasku pričalo tijekom cijele sezone. Sada će se morati zadovoljiti jednom od tri opcije koje su pred njim uoči 2009. godine: Renault, BMW ili Honda.

''Nisam razočaran. Znam da se puno pisalo o mojem odlasku u Ferrari 2010. godine, ali to nikad nije bila jedna od opcija,'' tvrdi Alonso, koji se nada da će u budućnosti imati prilike voziti bolid s kojim će moći pobjeđivati.

Robert Kubica, koji je također bio jedan od kandidata za odlazak u Ferrari, također će se još neko vrijeme morati strpiti.