Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Willi Weber, koji bio menadžer najboljeg vozača Formule 1 Michaela Schumachera, morat će se 29. rujna pojaviti na sudu u njemačkom Koblenzu zbog optužbe da je sudjelovao u gospodarskoj prijevari.


Webera, koji je bio menadžer i Michaelovog brata, Ralfa Schumachera, tereti se da je uzrokovao insolventnost tvrtke u kojoj je bio direktor. Naime, Weber je kao direktor tvrtke u listopadu 2001. odobrio plaćanje milijun i 190 tisuća eura sestrinskoj kompaniji. 

Vezani članci Najila Trindade (Foto: Instagram) Optužila slavnog nogometaša za silovanje, skoro ga koštala karijere, a sad je otkrivena prava istina Financijski obračun (Foto: Dnevnik.hr) Računovođa u Zagrebu optužen za malverzacije: S računa zagrebačke udruge isplatio si više od 250.000 kuna

U vrijeme kad je odobrio plaćanje tog iznosa tvrtka u kojoj je bio direktor već je bila u dugovima, a zbog plaćenog iznosa od milijun i 190 tusuća eura postala je insolventna. Tim novcem plaćeni su suveniri s imenom Michaela i Ralfa Schumachera koji su trebali ići u tržišnu prodaju.

Weber odbacuje navode iz optužnice. No, ukoliko bude proglašen krivim prijeti mu zatvorska kazna do deset godina.