Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Menadžer M. Schumachera čeka suđenje zbog gospodarske prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Willi Weber, koji bio menadžer najboljeg vozača Formule 1 Michaela Schumachera, morat će se 29. rujna pojaviti na sudu u njemačkom Koblenzu zbog optužbe da je sudjelovao u gospodarskoj prijevari.

Webera, koji je bio menadžer i Michaelovog brata, Ralfa Schumachera, tereti se da je uzrokovao insolventnost tvrtke u kojoj je bio direktor. Naime, Weber je kao direktor tvrtke u listopadu 2001. odobrio plaćanje milijun i 190 tisuća eura sestrinskoj kompaniji. 

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

U vrijeme kad je odobrio plaćanje tog iznosa tvrtka u kojoj je bio direktor već je bila u dugovima, a zbog plaćenog iznosa od milijun i 190 tusuća eura postala je insolventna. Tim novcem plaćeni su suveniri s imenom Michaela i Ralfa Schumachera koji su trebali ići u tržišnu prodaju.

Weber odbacuje navode iz optužnice. No, ukoliko bude proglašen krivim prijeti mu zatvorska kazna do deset godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene