Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Legenda Formule 1: Hamilton je bahat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je na prošlotjednoj VN Japana Lewis Hamilton nasilnički uletio u prvi zavoj i zaradio kaznu zbog izguravanja Kimija Raikkonena sa staze, mnogi su se javili kako bi prokomentirali njegov odnos prema drugim vozačima.

Sir Jackie Stewart, bivši trostruki prvak Formule 1, misli kako će mladi Britanac izgubiti naslov ako nastavi s greškama i pristupom koji je imao na prošloj utrci u Japanu. Podsjetimo, Hamilton je izgurao Raikkonena sa staze i u prvom krugu zaradio kaznu te izgubio utrku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VN Belgije: Hamiltonu prva startna pozicija Slika nije dostupna VN Mađarske: Hamilton starta prvi

Njegov vjerni pratitelj Massa osvojio je dva boda i tako mu se približio na sam pet zaostatka uoči posljednje dvije utrke u Kini i Brazilu. 

>> Alonso spreman pomoći Massi

>> Formula 1: Alonso ponovo najbolji!

>> Hamilton: 'Titula prvaka mi je nadohvat ruke!'

>> Hamiltonova cura nikad nije čula za Formulu 1!?

Sir Stewart je poznat kao veliki navijač Hamiltona za kojeg smatra kako bi mogao postati jedan od najvećih vozača u povijesti, no bivšem se asu nije svidjela njegova posljednja predstava.

Utrku ne možeš dobiti u prvom zavoju, no možeš ju lako izgubiti 'Lewisov ulazak u taj zavoj bio je poprilično bahat prema drugim vozačima. Kasno je kočio i umalo se sudario s Kimijem. Sebi nije donio ništa dobro, ali zaradivši kaznu pomogao je drugima', rekao je iskusni lisac za Sun te dodao:

'Ima jedna stara vozačka izreka: Utrku ne možeš dobiti u prvom zavoju, no možeš ju lako izgubiti.'

Rekao je i kako je start te utrke pokazao da je Hamilton još uvijek mlad i neiskusan vozač, jer mu je tek druga sezona.

S njime se slaže i posljednji Britanac koji je osvojio naslov u F1, Damon Hill koji je to učinio prije 12 godina. On je upozorio Hamiltona da u nedjelju u Kini zadrži hladnokrvnost, jer u posljednjoj utrci čeka ga Brazil gdje je Massa na domaćem terenu.

'Nema sumnje u njegovu brzinu i sposobnosti, samo treba ostati miran. Utrka u Fujiju bila mu je lekcija, ali Lewis uči vrlo brzo', misli Hill.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene