Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hamilton: 'Titula prvaka mi je nadohvat ruke!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac Lewis Hamilton našao se u izvrsnoj situaciji nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Japana. McLarenov prvi vozač pobjedom na stazi Fuji mogao bi riješiti ovogodišnje prvenstvo u svoju korist.

Ovogodišnje prvenstvo formule 1 moglo bi čak biti riješeno sutra. Hamilton će imati priliku znatno povećati prednost, možda i iznad 10 bodova, što bi u posljednje dvije utrke bilo jako teško dostižno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvenstvo na dlanu: Hamilton slavio u Kini Slika nije dostupna Massa: 'McLareni su danas bili iznenađujuće brzi'

Britanac je u pravom trenutku odvezao savršeni krug, iako je tijekom cijelih kvalifikacija kaskao za Ferrarijevim dvojcem. Minutu prije kraja Raikkonen i Massa još uvijek su bili prvi i drugi, no onda slijedi potop za Brazilca, koji nije uspio poboljšati svoje vrijeme. Prvo je Hamilton odvezao 1:18.404, apsolutno najbrži krug, a onda se dvojac Kovalainen i Alonso ugurao između Raikkonena i Masse, pa će Ferrariji startati kao drugi i peti, što sigurno nije zadovoljilo njihove apetite.

Brazilac je u drugoj rundi kvalifikacija odvezao najbrži krug vikenda, 1:17.287. No, kad je bilo najvažnije, podbacio je. Da stvar bude gora po Massu, Brazilac je u drugoj rundi kvalifikacija odvezao najbrži krug vikenda, 1:17.287. No, kad je bilo najvažnije, podbacio je.

'U odličnoj smo poziciji da osvojimo što je moguće više bodova. Moj je zadatak da održim bolid na stazi i sigurno ga dovezem kući. Očito je da mi je titula prvaka na dohvat ruke', izjavio je Hamilton, kojemu je ovo šesti put ove sezone da kreće s najbolje startne pozicije.

Sa šestog će mjesta startati Robert Kubica, koji je još jednom deklasirao svog indisponiranog timskog kolegu Nicka Heidfelda, 16. na gridu. Sedmo i osmo mjesto pripada Toyotama Trullija i Glocka, dok će iz petog startnog reda, kao deveti i deseti, startati Vettel i Bordais.

>> Rezultati kvalifikacija za VN Japana

Utrka se vozi sutra u 6:30 po hrvatskom vremenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene