Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlada studentica Aleksandra iz čiste se pohlepe upustila u dvostruki život...


Film 'Slovenka' najprodavaniji je slovenski film u posljednjih dvadesetak godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Je li moguće preživjeti na Marsu? Samo jedan čovjek ima odgovor Slika nije dostupna Nije šala: Stjepan i Luka osvajaju Hollywood!

Mlada studentica Aleksandra iz čiste pohlepe upušta se u dvostruki život te zaradom od prostitucije želi ostvariti bolju egzistenciju. Ideja o filmu se rodila 2007. godine kad se o studentskoj prostituciji još uvijek nije otvoreno pisalo.

Redatelj i scenarist filma Damjan Kozole rekao je za Red Carpet kako je tijekom racije koja je tada provedena u Ljubljani utvrđeno kako su 60 posto uhvaćenih djevojaka zapravo Slovenke.

'Tada je za Slovence bila šokantna pomisao da se jedna Slovenka prostituira. Svi su bili uvjereni da prostitucija dolazi iz bivšeg Sovjetskog saveza i bivše Jugoslavije, a da su Slovenke dobre, poštene i da je to nemoguće', izjavio je Kozole. Uz njega, scenarij potpisuje i Ognjen Sviličić.

'Problem prostitucije filma 'Slovenka' je što to nije prostitucija osobe koja je bilo čime uskraćena u životu. Ta osoba je najnormalnija. Kozole je htio reći kako ljudi danas, da bi mogli normalno živjeti, moraju se prostituirati', rekao je Sviličić o filmu koji je podijelio i publiku i kritičare.

Cijelu priču o ovom filmu te najavu filma koji će biti još šokantniji, pogledajte u prilogu Red Carpeta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.