Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Priču o tome kako su iz male kuhinje uspjeli postati jedan od najpopularnijih bendova na svijetu donosi nova knjiga o irskim rokerima 'U2 Dnevnik'. Knjiga je prevedena na hrvatski i izlazi 15. srpnja u izdanju Menarta.


'Larry je u maloj kuhinji postavio bubnjeve. Bilo je ondje još nekoliko dečki. Dave Evans, koji je izgledao prilično inteligentno, a imao samo petnaest godina. Njegov brat Dick, koji je izgledao još inteligentnije i sam napravio gitaru. On je bio nuklearni fizičar, pravi genijalac...', samo je dio sjećanja slavnog Bona na prvi dan koji je proveo s članovima grupe U2.

Vezani članci Slika nije dostupna Dnevnik Anne Frank u 'Sjećanju svijeta' Slika nije dostupna 'U2 se nisu okrenuli kokainu poput drugih'

To je također samo jedna od pregršt informacija objavljenih u novoj knjizi 'U2 Dnevnik' Matta McGeeja koja na više od 300 stranica donosi kronologiju karijere benda.

Autor knjige, koncipirane kao dnevnik grupe koji počinje davne 1950. godine pričom o Paulu Hewsonu, smatra da kako biste uistinu razumjeli U2 morate razumjeti prijateljstvo, vjeru, srce i dušu, raj i pakao, dječaštvo, duh, smrt, ambiciju, ironiju, Europu i Ameriku, Dublin, punk, rock i još puno toga.

'Oni su bend čija su se tri člana na putovanjima između dva koncerta zabavljala čitajući Bibliju u stražnjem dijelu autobusa. Oni su bend koji je u svojim 30-ima najvećom sablazni smatrao uhićenje basista zbog posjedovanja 19 grama marihuane i njegovo propuštanje koncerta zbog mamurluka četiri godine poslije', napisao je McGee između ostalog u knjizi.