Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prodaja debi albuma Susan Boyle, 'I Dreamed A Dream' premašila je čak i najoptimističnije prognoze.


Debi album Susan Boyle, 'I Dreamed A Dream' dobio je ime po pjesmi iz mjuzikla Les Miserables, one isto koju je učinila svjetskom glazbenom senzacijom nakon što ju je otpjevala na britanskom Supertalentu. Iako se znalo da će 'I Dreamed A Dream' biti hit, tjedan dana nakon izlaska albuma u prodaju su stigle brojke koje su nadmašile i ona najoptimističnija očekivanja.

Vezani članci Fortenova grupa: Ilustracija - 2 Fortenova na prodaju: "Cilj ovog procesa je da Fortenova Grupa nastavi bez sankcioniranih osoba kao suvlasnika" Ilustracija - 1 Država prodaje nekretnine: Početna cijena stana od 33 kvadrata - 1136 eura

Naime, Susan je u tjedan dana u V. Britaniji prodala 411.820 albuma, što je 'I Dreamed A Dream' učinilo najprodavanijim debi albumom ženskog izvođača svih vremena! Do sada je prvo mjesto držala Leona Lewis, čiji se debi album 'Spirit' 2007. godine u tjedan dana prodao u 375.872 primjeraka.

Podjednako dobro se prodaje u SAD-u, Kanadi i N. Zelandu, te se očekuje da će i u tim zemljama izbiti na prvo mjesto najprodavanijih albuma. Predviđa se da bi u SAD-u Susan u prvom tjednu mogla prodati više od milijun albuma. Simon Cowell, koji je pomogao Susan da potpiše ugovor sa izdavačkom kućom Syco rekao je da je vrlo sretan zbog nje, te se prisjetio kako ju je gledao s visoka kada je stigla na audiciju britanskog Supertalenta.

>> SuBo zasjela na vrh top liste već prvog dana prodaje

'Njezina pojava je bila inspiracija za sve koji su je vidjeli. Za mene pogotovo jer kada sam je ugledao na audiciji vidio sam nešto što mi se nije posebnom sviđalo, što je bilo jako ograničeno s moje strane. Mislim da će Susan pomoći mnogim ljudima koji nemaju dovoljno samopouzdanja da uvide da ako ste odlučni, talentirani i ljudi vas vole, da se ne morate uklapati u kalup glazbene industrije da bi uspjeli. A najljepše od svega je što je Susan danas trn u oku svim netalentiranim 'čudovištima' koji su postali poznati bez da su išta učinili da bi to zaslužili. Ima tisuće takvih celebrityja danas u svijetu, koji su poznati i apsolutno beskorisni.', rekao je Cowell za Daily Mail.

Prisjetite se nastupa Susan Boyle koji ju je učinio glazbenom senzacijom!
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju