Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sir Eltonu Herculesu Johnu danas su 63. godine.


Elton se trenutačno nalazi u Južnoafričkoj republici, jer će večeras u Cape Townu u botaničkom vrtu Kirstenbosch održati koncert, a hoće li poslije uskočiti u krevet ili tulumariti do jutra nije se izjasnio. Nakon prvog posjeta Hrvatskoj 8. srpnja 2009. godine kada je u pulskoj Areni održao koncert, ponovno će nam blizu biti u Beogradu 3. lipnja, kada je koncert u Areni, te u Grazu 20. lipnja u Austria Schwarzlseeu.

Vezani članci Slika nije dostupna Napunili Lisinski, iduća na redu je Arena! Slika nije dostupna Naši violončelisti zasvirali na koncertu Eltona Johna!

Rođen kao Reginald Kenneth Dwight, Elton je u karijeri dugoj četiri desetljeća prodao više od 400 milijuna albuma, za što je bio nagrađen sa pet Grammyja i jednim Oscarom za filmsku glazbu ('Can You Feel The Love Tonight' iz filma 'The Lion King'). Njegovu diskografiju čine 29 studijskih albuma, četiri live albuma, pet albuma s filmskom glazbom i osam albuma s najvećim hitovima.

Voli naočale, kostime, kokain i dečke

Časopis Rolling Stone postavio ga je na 49. mjesto liste stotinu najvećih glazbenika svih vremena. 1994. godine dobio je svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju u Clevelandu u Ohiou. Krajem 80-ih godina uključio se u borbu protiv side. 1998. godine Britanska kraljica dodijelila mu je titulu Sir. Poznat je po svojoj velikoj kolekciji naočala i skupocjenih automobila (Rolls Royce, Ferrari, Jaguar, Aston Martin V8 Vantage, Bentley), a poseban fetiš mu je cvijeće.

Nakon dugo nagađanja priznao je da je biseksualac (iako je u braku s Davidom Furnishem, što ga prema mnogima čini strogim homoseksualcem), a kroz život nikada nije negirao problem s alkoholom i kokainom. U travnju 2009. godine Sunday Times je objavio kako se Elton sa 175 milijuna funti na računu nalazi na 322. mjestu najbogatijih Britanaca.