Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoć održan koncert u spomen na Ivicu Šerfezija ispunio je sva očekivanja i dokazao da sjećanje na zlatnog dečka hrvatske estrade ne blijedi. Koja su zvučna imena domaće scene otpjevala Šerfine hitove i što je Ivica značio u njihovim pjevačkim karijerama, doznao je naš Val Kurtin.


Da sjećanje na Ivicu Šerfezija uistinu ne blijedi, dokazala je do posljednjeg mjesta popunjena koncertna dvorana Vatroslav Lisinski. Nezaboravne pjesme poput Suze liju plave oči i Ruže su crvene još su jednom dotaknule srca publike i pokazale da je popularni Šerfa bio prvi hrvatski pjevač u kojem su se utjelovili svi zahtjevi estradne umjetnosti.

Vezani članci Marko Grubnić (Foto: Instagram) Marko Grubnić s tugom se prisjetio najboljeg prijatelja: "Nije prošlo i sada znam da nikada niti neće" Lepa Brena (Foto: Screenshot Youtube) Bilo je to previše za nju: Lepa Brena u suzama i bez riječi napustila televizijski studio

Vladimir Kočiš Zec, koji je svirajući u pratećem bendu sa Šerfezijem obišao cijeli svijet, kaže da je uz popularnog pjevača naučio sve tajne show businessa.

'Jedanput mi je prodao trikove kako gledati publiku s bine. Ne dole u pod, nego uvijek veli gledaj pola metra iznad zadnjeg reda. Zašto? Jer onda imaju osjećaj svi da upravo njega gledaš, svaki posjetitelj', rekao je Zec.

Zadarska pjevačica zabavne glazbe Marina Tomašević i danas se rado sjeća dana kad je u svom rodnom gradu prvi put uživo slušala Zlatnog dečka hrvatske estrade, a svoje oduševljenje sakriti nije mogla ni diljem svijeta poznata Tereza Kesovija koja kaže da je koncert potvrdio kako se sjećanja nikome ne mogu oduzeti.

Koliko je snažan pečat ostavio na domaćoj glazbenoj sceni svjedoče i mlađe generacije koje u vrijeme kad je Šerfezi žario i palio estradom još nisu bile ni rođene. Više u prilogu IN magazina!