Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Između popularnog finskog epic-metal benda i američke r'n'b dive, na zagrebačkim pozornicama moći ćemo, među ostalim, vidjeti značajna imena poput The Sisters of Mercy, HammerFall, Josea Antonija Rodrigueza i Cradle of Filth.


Hrvatski glazbeni konzumenti danas su suočavaju s problemom koji je do prije nekoliko godina, a pogotovo u poslijeratnim devedesetima, bio nezamisliv: nemoguće je, naime, financijski podnijeti troškove svih stranih gostovanja u glavnom gradu, osim ako se niste rodili okruženi svilom i kadifom. Pogotovo kad imamo na umu da će travanj biti krajnji rok da se nabave i ulaznice za Depeche mode i U2.

Vezani članci Objavljene preporuke za koncerte Objavljene detaljne preporuke za kulturne manifestacije: Može se stajati, ali pod jednim uvjetom... Summer Point Veliki koncerti vraćaju se u glavni grad - Summer Point od 1. do 11. srpnja u Hala vrtu!

Bogatu koncertnu godinu, vjerojatnu rekordnu što se tiče broja domaćih i stranih koncerata u Hrvatskoj, sutra navečer (srijeda, 25. ožujka) uveličati će i švedska metal grupa In Flames, koja zajedno sa slovenskom predgrupom Noctiferia, nastupa u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Epski rock spektakl očekuje se na koncertu benda Nightwish. Finski metalci s pjevačicom dolaze u Draženov dom u Zagrebu 2. travnja (cijena ulaznica je 220, 240 i 260 kuna).

Dva dana kasnije u Zagreb se po treći put vraćaju The Sisters of Mercy. Prvi put bili su Velikoj dvorani Doma sportova, zatim u Staroj klaonici, a ovoga puta nastupaju u najmanjem prostoru dosad - Tvornici kulture (180 i 200 kuna).

Osmog dana travnja, ponovno će Boogaloo biti središte žestokog zvuka. Hrvatskim obožavateljima predstavit će se slavni švedski bend HammerFall, te njihovi zemljaci Sabaton i Bloodbound (170 i 190 kuna).

Pankerska fešta sprema se 14. travnja u zagrebačkom Pauku. Tamo će u ulozi zvijezda večeri nastupiti kanadski hardcore bend D.O.A., a podršku će im pružiti i domaće snage - KUD Idijoti i Deafness By Noise (65 i 80 kuna). Potpuno drugačiji događaj priprema se dva dana kasnije u dvorani Lisinski, gdje ponovno nastupa virtuoz flamenco gitare Jose Antonio Rodrigues (230, 250 i 270 kuna).

Jedan od trenutačno najpopularnijih svjetskih black metal grupa, Cradle of Filth, nastupit će 25. travnja u Boogaloou. Iste su večeri najavljeni i nastupi sastava Moonspell, Turisas, Dead Shape Figure i Stribug (190 i 210 kuna).

Koncertne atrakcije u Zagrebu za mjesec travanj okrunit će nastup Beyonce, koja 26. travnja dolazi u Arenu. Cijene ulaznica kreću se od 140 do 700 kuna.

Važniji koncerti u Hrvatskoj do kraja 2009.:

* 8. svibanj: Anti Nowhere League, Exodus, Kiper - Palach, Rijeka

* 8. svibanj: Leningrad Cowboys - Tvornica kulture, Zagreb
* 9. svibanj: Uriah Heep, Hard Time, Opća opasnosti - Megabikers susreti, Slavonski brod
* 11. svibanj: Londonski simfonijski orkestar - Arena, Zagreb
* 21. svibanj: Depeche mode - Arena, Zagreb
* 16. lipanj: Slipknot - Dom sportova, Zagreb
* 17. lipanj: Disturbed - Boogaloo, Zagreb
* 24.-25. lipanj: T-Mobile INmusic festival: Franz Ferdinand, Dimmu Borgir, Anthrax, Moby, Yeah Yeah Yeahs, Kraftwerk - Jarun , Zagreb
* 10. kolovoz: U2, Snow Patrol - Stadion Maksimir, Zagreb
* 24. listopad: Eros Ramazzotti - Arena, Zagreb