Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Beogradski nakladnik Plato Books najavio je objavljivanje 'sedam manjih i sedam većih' knjiga legendarnog lidera Azre.


Johnny Štulić je, što se njegova autorskog djela tiče, oduvijek bio megaloman. Kao što mu je početkom osamdesetih bilo strano objaviti 'običan' album, pa je izdavao dvostruke i trostruke ploče, tako nema mjeru ni kad su knjige u pitanju.

Vezani članci Slika nije dostupna Štulić priznao: 'Sam sam objavio pjesme na Internetu' Slika nije dostupna Nakon 15 godina: Veliki povratak Branimira Johnnya Štulića?

Ali, neka... Što se njegovih sljedbenika tiče, novog materijala o Johnnyju nikad nije previše. Sve će njih razveseliti, kako piše Večernji list, izdavanje povećeg opusa (14 knjiga!) Štulićevih pisanih djela, čega se uhvatio beogradski nakladnik Plato Books.

Branimir Štulić već godinama mahnito prevodi grčke epove, i općenito drevne tekstove, a njegova fascinacija poviješću prvi put je ukoričena sredinom devedesetih, kada je objavljen njegov prijevod 'Ilijade'.

Prema izjavi vlasnika Plato Booksa, Bane Gojkovića, koju prenosi Večernjak, djelo će biti podijeljeno na sedam malih i sedam velikih knjiga, koje samo što nisu otišle u tisak, a očekuje se će sve skupa biti i distribuirano i u Hrvatskoj.

S obzirom da je do Štulićeve 'Ilijade' danas gotovo nemoguće doći, ne sumnjamo da će potražnja za 14 novih Johnnyjevih izdanja (od kojih će neke navodno sadržavati i dosad neobjavljene pjesme) uvelike premašivati ponudu.