Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina pod upitnik stavlja njegov patriotizam, glazbenu neobrazovanost i nesigurnost na sceni.


Iako rodom Bosanac, pjevač Vukašin Brajić poznat javnosti po nastupu u regionalnom glazbenom showu 'Operacija trijumf' već petnaest godina živi u Srbiji, što je razlog negodovanja bosanske populacije oko njegovog odlaska u Oslo i predstavljanja Bosne na ovogodišnjem Eurosongu.

Vezani članci Albina Grčić Albina jasno dala do znanja što misli o nominaciji za najgori outfit na Eurosongu i dobila veliku podršku fanova Albina Albina završila u utrci za nimalo laskavu titulu na Eurosongu koju je 2016. osvojila i Nina Kraljić

Iz ankete provedene u Bosni između redova se da iščitati kako je upitan Vukašinov patriotizam, zbog čega bi ovi bili sretniji da je njihov predstavnik netko drugi. Čak 42 posto ispitanih glasalo je na Brajićevu štetu, dok ipak njih 36 posto podupire izbor žirija.

Pobjeda ga ne zanima

Mada mu zamjeraju nedostatak glazbene naobrazbe, mnogi glazbenici ističu kako je Vukašin talentirani klinac koji će s iskustvom steći scensku sigurnost i samopouzdanje, te proširiti znanje iz glazbe. Za srpski Blic mladi pjevač rekao je kako ne odlazi u Oslo po pobjedu, 'već zakoračiti stepenicu više u karijeri'.

'Ove godine smo se željeli predstaviti u drugačijem svijetlu. Drago mi je što na Euroviziji nema puno rock pjesama, jer će tako naša pjesma biti drugačija, a to zna biti i dobitna kombinacija', priča Vukašin koji će pjevati pjesmu 'Munje i grom' proizašlu iz glave rock legende Dine Šarana iz benda 'Letu Štuke'.

'Svima se sviđa engleska verzija pjesme i sada samo moramo odabrati na kojem ćemo se jeziku predstaviti. Ljudima koji vole rock pjesma se jako sviđa, posebno jer je Dino popularan i štovatelji dobre glazbe lako prepoznaju njegov glazbeni rukopis. Komentari na pjesmu su ili pozitivni ili negativni, gotovo da nema sredine. A tako je uostalom uvijek kada sam ja u pitanju', primijetio je Brajić te nadodaje: 'Svi smo svjesni da moja pjesma ne udara na prvo mjesto na Euroviziji. Mislim da bi tu šansu trebalo iskoristiti, ali u Oslo ne odlazim zbog pobjede, već bi to u ovom trenutku bila stepenica više u mojoj karijeri'.

Finale 55. Eurovizije 29. svibnja

55. glazbeni festival Eurovizija ove godine održat će se u Norveškoj, nakon prošlogodišnje pobjede Norvežanina Alexandera Rybaka s pjesmom 'Fairytale'. Dva polufinala će se održati 25. svibnja i 27. svibnja, a finale 29. svibnja, kada će se predstaviti 39 zemalja, među kojima je i povratnica Gruzija, dok su Andora, Češka, Crna Gora i Mađarska odustali od ovogodišnjeg natjecanja.

Prema riječima norveškog ministra kulture Tronda Giske u natjecanje će se uložiti 17 milijuna eura što je manje nego se uložilo u Moskvi prošle godine, ali više nego se uložilo 2007. godine u Helsinkiju.