Susan Boyle, nezaposlena Škotlanđanka koja je u 48. godini spoznala planetarnu slavu zahvaljujući 'aneđoskom glasu', ipak nije doživjela ispunjenje svoga sna jer je prvo mjesto u finalu natjecanja "Britanija traži zvijezdu' u subotu pripalo plesnoj skupini Diversity.


Velika favoritkinja televizije ITV, Boyle se isprva činila nezadovoljnom, ali se sabrala te izjavila da su 'najbolji pobijedili' i čestitala pobjednicima, prenijela je agencija AFP.

Vezani članci Slika nije dostupna Lou Reed rasplakao Susan Boyle Slika nije dostupna SuBo kupila novu kuću pa pustila brčiće i bradu

Plesna skupina Diversity koju čine deset mladih ljudi, osvojila je prvo mjesto glasovima publike.

Neudata i neugledna Škotlanđanka, volonterka u crkvi, prerasla je iz potpuno nepoznate osobe u planetarno popularnu kada je na audiciji za tv natjecanje u travnju pokazala da posjeduje raskošan glas.

Snimka njezine interpretacije pjesme 'I dreamed a dream' iz mjuzikla 'Jadnici', odgledana je na internetu više od 100 milijuna puta.

Boyle je odlučila upravo tu pjesmu izvesti i u finalu, no glasovi publike dali su joj u konačnici drugo mjesto.

Zbog iznenadne popularnosti Boyle je dobila prigodu nastupiti u 'Oprah Winfrey Show' te istaknuto mjesto u britanskim tabloidima.

>> VIDEO: Susan Boyle doživjela slom prije samog finala

Međutim, zadnjih se dana teško nosila sa stresom izazvanim svjetlom reflektora te su zabilježeni i manji incidenti s policijom.

Prva nagrada donosi pobjedniku 100.000 funti dolara (114.490 eura) i nastup pred kraljicom Elizabetom II. Boyle je još na samom početku natjecanja rekla kako joj je sam nastupiti pred britanskom kraljicom. No za sada ostaje nedosanjan.