Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Je li zbog majice s likom Jovana Divjaka Sergeju Trifunoviću ugrožena karijera u Srbiji?


Srpski glumac Sergej Trifunović nosio je majicu s likom bosanskohercegovačkog generala Jovana Divjaka na sarajevskoj premijeri filma ‘Montevideo, Bog te video’.

Vezani članci Slika nije dostupna Trifunović i Sajko ipak nisu zajedno Slika nije dostupna Kristina Sajko i Sergej Trifunović ponovno zajedno

Tom gestom navukao je bijes u svojoj zemlji jer ispada se tim činom protivi odluci beogradskog suda za ratne zločine po čijem nalogu je Divjak uhićen ovog tjedna u Beču.

Reakcija u Srbiji i Republici Srpskoj je bila munjevita. Na Facebooku je osnovana grupa koja poziva na bojkot filma ‘Montevideo, Bog te video’, inače dugometražnog debija Dragana Bjelogrlića, a na forumima je puno nezadovoljstva i revolta zbog njegovog čina.

>> Sergej Trifunović na premijeri u majici s likom Jovana Divjaka

No ispada da Trifunović ipak nije svjesno išao u provokaciju pravosudne vlasti vlastite zemlje (ili su možda stvari otišle predaleko u neočekivano negativnom smjeru po njega).

Za srpski Blic je izjavio kako mu je netko na premijeri dobacio crnu majicu u vrećici, jer je izjavio da se oznojio i da bi se htio presvući. Za Divjakovo lice je prvo pomislio da je lik Pape Ivana Pavla II. Naime to je i upitao svoje domaćine, ali su mu oni kroz smijeh uzvratili da se brine jer je ‘taj na njegovoj majici pravoslavni’.