Ukupno ih je bilo sedam. Donosimo pregled burnog ljubavnog života preminule holivudske dive.


1. Conrad 'Nicky' Hilton Jr.
Osamnaestogodišnja Elizabeth Taylor udala se za Hiltona 1950., a u braku je izdržala jedva godinu dana. Conrad je sin osnivača hotelskog lanca Hilton te je praujak Paris i Nicky Hilton. Tayloričin prvi suprug bio je, prema njezinu svjedočenju, 'mentalni zlostavljač', što je vjerojatno rezultat prekomjernog drogiranja. Liz je nakon rastave dobila 500 tisuća dolara 'otpremnine'. Conrad Hilton je umro 1969. u Los Angelesu od srčanog udara. Imao je samo 42 godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Elizabeth Taylor iza sebe ostavila imetak od milijarde dolara! Slika nije dostupna Liz Taylor iznenada sahranjena dan nakon smrti

2. Michael Wilding
Suprug broj dva bio je glumac i producent Michael Wilding. On je u igru ušao 1952., a izašao pet godina kasnije. U tom razdoblju rodila su im se dva sina, Edward i Michael Jr. Nakon razvoda ostali su dobri prijatelji sve do 1979., kada je 66-godišnjeg Wildinga u Londonu uhvatio epileptični napadaj na vrhu dugih stepenica. Pad nije preživio.

3. Michael Todd
Liz se od Wildinga razvela 30. siječnja '57., a već se drugog veljače iste godine udala za producenta. Njihov brak naprasno je prekinut nakon nešto više od godinu dana, kada je 48-godišnji Todd poginuo u avionskoj nesreći. Njegov privatni avion, nazvan 'Sretna Liz', uletio je u sniježnu mećavu iznad Novog Meksika. Prije tragedije, par je dobio kći Lizu Todd. Godine 1977. otkriveno je da je Toddovo tijelo nestalo na židovskom groblju Waldheim u Chicagu. Legenda kaže da su dvojica sitnih mafijaša iskopala truplo tragajući za 10-karatnim dijamantnim prstenom. Nisu ga našli.

4. Eddie Fisher
Glazbenik Fisher bio je blizak prijatelj s Michaelom Toddom. Elizabeth Taylor udala se za Eddieja 1959., a razvela 1964. Bio je to najskandalozniji brak holivudske dive, jer (koncentrirajte se): Michael Todd je zbog Taylorice ostavio svoju prvu suprugu Debbie Reynolds, koja se kasnije udala za Eddieja Fishera. Fisher je zatim ostavio jadnu Debbie opet zbog Elizabeth, što je razbjesnilo medije, jer je par Fisher-Reynolds smatran parom iz snova. Debbie Reynolds je jučer izjavila da je, unatoč svemu, Elizabeth Taylor smatrala jednom od najboljih prijateljica sve do smrti. Eddie Fisher umro je prošle godine od komplikacija uslijed operacije kuka, a iza njega je ostala kći Carrie Fisher, glumica koju je proslavila uloga u 'Ratovima zvijezda'.

5. Richard Burton
Fatalna ljubav Elizabeth Taylor. Veza je bila toliko burna da su se vjenčavali i razvodili u dva navrata. Zaljubili su se snimajući 'Kleopatru' 1963., vjenčali se iduće godine, zajedno se pojavili čak u 11 filmova te su usvojili njemačku djevojčicu Mariju Burton. Prvi razvod došao je 1974., no pet godina kasnije uslijedila je nova svadba. Taj brak trajao je nekoliko mjeseci. Legendarni Richard Burton umro je 1984. u Švicarskoj u 58. godini života od moždanog udara.

6. John Warner
Političar u usponu oženio je Liz Taylor 1976., a brak je trajao do 1982. Dok nije upoznao glumicu, John Warner uspinjao se na ljestvici unutar Ministarstva obrane, no kad je objavio javnosti da je u ljubavi s holivudskom divom, nije mu dugo trebalo da se skrasi u senatorskoj fotelji. Prema analizama upućenih, Warner se pokazao kao vrlo dobar senator, drugim riječima - nije napravio previše štete američkom narodu. Danas je 84-godišnjak, u braku je s trećom suprugom Jean Vander Myde i jedan je od dvojice s ovog popisa koji je preživio Elizabeth Taylor.

7. Larry Fortensky
Građevinskog poduzetnika s 'fudbalerkom', Taylorica je upoznala 1988. u rehabilitacijskoj klinici Betty Ford, a vjenčanje se dogodilo 1991. na ranču Michaela Jacksona 'Neverland'. Svadba je koštala dva milijuna dolara, a priča je potrajala pet godina. Tri godine nakon razlaza, glumica je platila bolničke troškove 20 godina mlađem bivšem suprugu kada je bio u komi nakon pada s balkona. On je drugi koji ju je uspio preživjeti.

>> Posljednje počivalište Elizabeth Taylor u blizini Marilyn Monroe

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju