Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVD ponuda

Odlični 'Rock'n'Roll brod' i 'Sinegdoha New York'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na DVD-ima su se pojavila dva iznimna filmska ostvarenja koja nipošto ne bi trebalo propustiti pogledati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže pravednu presudu New York: Prosvjed stotina Hrvata pred UN-om zbog presude Slika nije dostupna Životna avantura Vožnja taksijem vrijedna 25.000 kuna!

DVD: ROCK'N'ROLL BROD - OCJENA: 9/10

(The Boat That Rocked) Režija: Richard Curtis, Uloge: Bill Nighy, Philip Seymour Hoffman, Kenneth Branagh, Rhys Ifans

Godina je 1966, zlatno doba pop glazbe. Grupica vrlo popularnih i iskusnih DJ-a sa zloglanog piratskog broda Radio Rock u Sjevernom moru 24 sata dnevno emitira najbolje pop i rock hitove. Na brod stiže 18-godišnji Carl koji odmah postaje protagonist niza urnebesnih avantura koje mu mijenjaju život.

Kratko, jasno i bez previše filozofiranja – Richard Curtis je opet snimio hit. Curtis je oduvijek bio majstor u onome što velika većina europskih, a pogotovo američkih redatelja jednostavno ne zna. Curtis jer i ovoga puta snimio film za kojeg riječi hvale biraju i kritičari i publika. Ta dva uglavno suprotstavljena pogleda na recentni film, Curtis svakim svojim novim uratkom uspije pomiriti.

'Rock'n'roll brod' nije film bez mana, a one su pomalo karakteristične za Richarda Curtisa. Prvih pola sata filma (a čitav film traje nešto više od dva sata) djeluje poprilično mlako i nezanimljivo. Međutim, iz te mlakosti i nezanimljivosti Curtis, uvodeći postepeno sve veći i već broj dobro profiliranih i iznimno simpatičnih likova, diže napetost koja na samom kraju, s potapanje broda odnosno piratske radio stanice dostiže vrhunac.

Glumačka ekipa puna jakih imena poput Phillipa Hoffmana i Kennetha Branagha, odlično je odradila posao. 'Rock'n'Roll brod' je lijepa posveta zlatnom dobu pop glazbe i svima onima koji tu glazbu nisu stvarali, ali su u njoj istinski uživali.
Curtisov 'Rockn'Roll brod' je 'crowd-pleaser' bez premca, jedan od onih rijetkih naslova koji i najmrzovoljnije tragače za dlakom u jajetu može bez problema najsmijati i zabaviti.

SINEGDOHA, NEW YORK - Ocjena: 9/10

(Synecdoche, New York), Režija: Charlie Kaufman, Uloge: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Samantha Morton, Michelle Williams, Emily Watson

'Sinegdoha, New York' je film u kojem je apsolutno nemoguće pohvatati sve bitne stvari u samo jednom gledanju. Scenaristički genije Charlie Kaufman ('Biti John Malkovich, 'Adaptacija', Vječni sjaj nepobjedivog uma') konačno je odlučio režirati svoj prvi film, a konačni proizvod je najkompleksnija i najslojevitija priča koja se u poslijednje vrijeme pojavila na filmu.

'Sinegdoha, New York' je saga o kazališnom režiseru (Philip Seymour Hoffman) koji režira ogromnu, odnosno beskonačnu predstavu. A u procesu stvaranja, odnosno režije postepeno gubi mogućnost razlikovanja stvarnosti od fikcije.
Kaufmanov redateljski debi je ostvarenje koje je apsolutno nemoguće svrstati u neku uobičajenu kategoriju.

Upravo zbog tog film je namijenjen vrlo uskom krugu hard–core filmofila. Za njih će ovaj film biti remek-djelo vrijedno divljenja dok će za ljubitelje klasične naracije i poštivanja ustaljenih filmskih normi 'Sinegdohe' ipak biti teško probavljivo filozofiranje po filmskoj traci.

Prijašnje recenzije: Nesretno uništen 'Babylon A. D.' i izvrstan horor 'Najstrašnija noć'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene