Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redatelj i producent James Cameron još jednom je nagrađen za doprinos filmskoj industriji.


U Santi Barbari na Međunarodnom filmskom festivalu James Cameron primio je najznačajniju nagradu za doprinos filmskoj industriji The Lucky Brand™ Modern Master Award. Dakako, povod nagradi je izvanredni uspjeh filma 'Avatar', koji već tjednima ne silazi s prvog mjesta kino lista.

Vezani članci Frank Graziano prima nagradu Povijesni uspjeh: Hrvatska "Murina" osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu Slika nije dostupna James Cameron sprema dva nastavka 'Avatara'

Nagradu mu je uručio kalifornijski guverner, prijatelj i kolega s kojim je surađivao na brojnim filmovima, Arnold Schwarzenegger. Cameron je na filmski festival došao u društvu Suzy Amis, supruge koju je upoznao na snimanju filma 'Titanic'.

Cameron čestitao bivšoj supruzi na nominaciji

'Ovo je bio doista zanimljiv dan. Ovog jutra doznali smo da je film 'Avatar' nominiran u devet kategorija za Oscara, čime je na neki način pobijedio 'Titanica'. Međutim, mi nismo mogli predvidjeti ništa od toga. Razgovarao sam s Kathryn Bigelow (Cameronova bivša supruga koja je također nominirana za najbolju redateljicu na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar, op.a) kad sam početkom ove godine prvi put pogledao njezin film. Rekao sam joj - ovo će biti tvoja godina. Tada mi uopće nije palo napamet da ćemo se zajedno boriti za Oscara', rekao je Cameron te nadodao kako je 'Avatar' nastao iz vlastitog izazova.

'Što se snimanja 'Avatara' tiče, samome sebi sam postavio neki sistem vrijednosti. Tu se ne radi o novcu, o nagradama ili glamuru. Radio se o osobnom izazovu i stvarima koje me zanimaju. Upravo zato sam napravio nekoliko dokumentarnih filmova koje je vidjelo svega nekoliko ljudi i koji nisu ništa zaradili. I kada sam se ponovno ulovio snimanja holivudskog filma nisam trčao za novcem. O 'Avataru' nikad nisam razmišljao na taj način. Ali, evo nas ponovno ovdje', nadodao je Cameron.

>> VIDEO: Kultni trenuci suradnje Cameron – Schwarzenegger