Zaputili smo se na žumberačko gorje kako bismo sudjelovali u kreiranju nove obiteljske serije 'Najbolje godine', i odlično smo se proveli.


Ma nemoguće da sve ide po planu, nešto će se morati dogoditi. 'Past će kiša', netko je doviknuo. Naizgled je sve spremno za još jedan novi dan i krojenje nove epizode obiteljske serije 'Najbolje godine'

Žuto-zeleni kombi ispunjen žamorom glumaca krenuo je put Žumberka, redatelji su na pozicijama, asistenti žustro koračaju, kamere čekaju na nove kadrove, sve žice su daj bože pravilno spojene. Ma nemoguće da sve ide po planu, nešto će se morati dogoditi. 'Past će kiša', netko je doviknuo. Naizgled je sve spremno za još jedan novi dan i krojenje nove epizode obiteljske serije 'Najbolje godine'.

Vezani članci Serija \ "Bogu iza nogu" ostvarila doseg od gotovo milijun ljudi, glumci ne kriju sreću: "Serija je jedinstvena i publika je to odmah prepoznala" Aligator (Foto: Screenshot/YouTube) Ispao mu mobitel za vrijeme snimanja aligatora, taj telefon neće više nikad vidjeti

Put od Zagreba do mjesta snimanja traje oko sat vremena. Nepregledne ploče asfalta zamjenjuju zelena brda i šum potoka koji prati cestu sve do eko-sela koje je izgrađeno za potrebe snimanja serije.

Sunce-kiša i cinične doskočice

Nakon ljetnih vrućina promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima najljepši je dar koji su glumci, ekipa, ali i životinje mogli poželjeti. Zbog te činjenice jedino očima kolutaju redatelji, jer nije lako snimati u eksterijeru, pogotovo kad je čas sunčano, čas oblačno, pa blenda na kameri divlja kao nadrogirana.

>> Barbara Rocco: Bijeg iz Zagreba je spas!

>> Leoni Paraminski bivši dečko šeće psa

>> 'Zadovoljstvo mi je manipulirati ljudskim osjećajima'

Novi val glumaca na setu dočekuju oni koji su tamo već od ranih jutarnjih sati, ponekad već od šest. No, umorni ili pospani u njihovim umjetnošću zaluđenim glavama vrijeme je uvijek kao stvoreno za zabavu.

Ponavljanje tekstova, brzinsko presvlačenje, šminka, panika zbog kašnjenja ili veće deseto ponavljanje scene samo je segment dana koji traje od jutra do mraka. Nema odmora sve do ručka kada se zaogrnu kućnim ogrtačima, navuku papuče i navale na klopu iz dostave. Tek tada Ranko, Anka ili Lorena skinu maske i postanu ono što jesu - Janko Popović Volarić, Barbara Rocco ili Katarina Radivojević.

Nema mjesta za nabrekli ego

Promatrajući postrani glumce koji bi se zbog slave i brojnih naslovnica trebali s nabreklim egom šepuriti dva metra iznad zemlje, zapravo shvatiš da su upravo uspjeli srušiti sve predrasude i dokazati kako su sasvim pristupačni i ugodni sugovornici.

Iza serije se, dakle, krije mnogo više. Trljati oči u cik zore, zijevajući odlaziti na lokaciju, satima čekati na svoj red, hraniti se kad ti kažu, trpjeti novi nanos debele šminke i panično grabiti za dispozicijom u nadi da je koreografkinja pronašla način da te odjene dok sjediš i ponavljaš tekst

Ne pitaju za hladno vrijeme i kišu, za višesatno snimanje i hladnjikavi ručak. U njihovom društvu nisu probrani srećkovići koji će im popuniti prazan hod između snimanja, već veseli članovi ekipe prepuni ciničnih doskočica. Dođe ti da pomisliš kako ih plaćaju da budu simpatični.

Iza serije se, dakle, krije mnogo više. Trljati oči u cik zore, zijevajući odlaziti na lokaciju, satima čekati na svoj red, hraniti se kad ti kažu, trpjeti novi nanos debele šminke i panično grabiti za dispozicijom u nadi da je koreografkinja pronašla način da te odjene dok sjediš i ponavljaš tekst - to doista treba voljeti, za taj posao treba živjeti. Možda baš zato što se nikome nije teško nositi sa svime što snimanja donose, a pod time se ne misli samo na zebec u cipelama, 'Najbolje godine' imaju šansu pobijediti na natječaju za najbolji tim.

Palačinke s čokoladom  i dva musava praščića

Ipak, ima tu nešto i olakotnih okolnosti. U prvom redu priroda koja te htio-ne htio umiruje, ali i domaće životinje koje se pojavljuju u seriji. Nekoliko metara na jednu stranu redatelj uz zvuk 'šššššš' prstom preko usana pokazuje da se svi umire 'jer se čuje svaki šum', dok s druge strane konji šeću selomkao da je njihovo. A tu su negdje i dvije male vijetnamske svinje koje usmjeravaju svoje noseve prema komadu kruha u nečijim rukama. I uvijek uspiju nažicati, jer tko bi odolio nahraniti dva musava praščića.

Taman kad je teta u restoranu razveselila viješću da su palačinke s čokoladom na stolu, vozači upućuju kako je vrijeme za odlazak kući ili u slučaju glumaca na probe u kazališta. Sama pomisao na sivilo grada i vruće palačinke koje prepuštaš nekom sretniku natjera te pogneš glavu i lupiš se po čelu.

Jedino što preostaje jest osvježiti uspomene na divno druženje u srcu žumberačkog gorja tako da upališ Novu TV nakon Dnevnika i sjetno piljiš u 'Najbolje godine'.

Posjetite službenu stranicu serije 'Najbolje godine', gledajte seriju i na internetu svaki dan!