Glumac je u mladosti s prijateljem po pročelju Velesajma pisao 'Dinamo - Hrvatska'


Glumac Hrvoje Kečkeš viđen je kako sprejevima šara po pročelju zgrade u Borongaju. Prolaznici su mislili da je poludio, ostavio se glume i pridružio zagrebačkim crtačkim vandalima. To ipak nije istina već je pristupio volonterskoj akciji 'Uklonimo govor mržnje'.

'Dinamo - Hrvatska'

Vezani članci Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu Slika nije dostupna Nova TV će prikazati pilot serije 'Lov u mutnom'

'Moj prijatelj iz djetinjstva, Krešo, nazvao me neki dan i pitao imam li štogod slobodnog vremena da im se pridružim u volonterskoj akciji. Bilo je super, s dečkima grafiterima sam napravio nešto lijepo i svima se svidio završni proizvod', rekao nam je Hrvoje kojeg smo pitali jesu li sami birali koje će pročelje prefarbati:

'Dozvole su tražili ljudi iz centra, ali su se stanari i sami javljali da se prefarbaju neki grafiti koji su im smetali. Najčešće su to bili oni koji su imali govor mržnje'.

>> Zagrebački dan i noć prikazani grafitima

>> FOTO: Pulu 'preplavili' grafiti protiv Sanadera

Nismo mogli odoljeti pitati glumca je li ikada u životu sam negdje nešto šarao po pročeljima, pritom se skrivajući od plavaca: 'Pa, dok smo bili puno mlađi Krešo i ja smo završili na miliciji, jer smo u Novom Zagrebu, točnije na pročelju Velesajma pisali Dinamo - Hrvatska i rock'n'roll. Ali, kažem, to je bilo dok smo bili klinci'.

'Tu me cijene, tu kupujem' (na fasadi ekonomskog fakulteta)

Po zagrebačkim pročeljima su se kroz godine mogli čitati kojekakvi socijalno-politički grafiti poput 'Nedamo Gotovinu, može Master Card?' ili 'Tu me cijene, tu kupujem' (na fasadi ekonomskog fakulteta).

'Inače sam ljubitelj grafita, to mi je okej. Normalno da ne želim vidjeti niti jedan na nekojn povijesnoj zgradi, ali koliko poznajem dečke koji to rade svi imaju obzira prema spomenicima kulture i uvijek si daju truda naći prigodan prostor zanatpis. A što se tiče socijalno-političkih grafita, već duže vrijeme nisam vidio niti jedan dobar na području Zagreba. Možda je došlo do nekog zasićenja', rekao nam je Kečkeš koji se složio s nama da u Hrvatskoj materijala za takve grafite ima napretek.