Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulična umjetnost

Zagrebački dan i noć prikazani grafitima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako još nisu dostigli vrijednost Vorholovih djela, grafiti sve ozbiljnije stvaraju pravu uličnu umjetnost. Nekolicina crtača odlučila je svima pokazati da grafiti nisu samo šaranje po zidu. U Zagrebu su počeli s oslikavanjem zida tematski podijeljenog na dan i noć.

Organizatori vjeruju da će prolaznici uživati gledajući šareni zid koji je donedavno bio tek gradsko ruglo. Njih 25 primilo se posla kako bi gradsko ruglo pretvorili u najljepšu sliku. 'Naš dio se nalazi na noćnoj strani, tako da ćemo mi raditi noćne ptice. Te ptice smo konkretno mi, ljudi koji volimo izlaziti i vole noćni život. Ovdje smo ih karikirano prikazali kroz ptičice koje čagaju i baš se vole provodit', rekao je jedan od izrađivaća grafita Slaven Kosanović, umjetničkog imena Lunar.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Festival svjetla Zagreb Pokrovitelj Turistička zajednica grada Zagreba Otvorenje Festivala svjetla 2024. na premijernoj lokaciji: Svjetlosne instalacije uskoro će obasjati 24 mjesta diljem Zagreba

Od grafita se ne može živjeti

 Grafiti su njihova ljubav., no od nje, nažalost, ne može živjeti. 'Grafiti su mi bili i ostali ljubav i za to uvijek imam vremena, bez obzira je li 5 ujutro, vikend ili blagdan', kaže Lunar.  'Grafiti će uvijek ostati na tom nekom nivou hobija i to treba tako doživljavati jer ne može se od toga napraviti neka karijera', kaže crtač grafita Junk. 'Zovem se Janko, pa su me klinci u osnovnoj zvali Đanko i onda sam ja to skratio i ostalo je tako', pojasnio je Junk.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene