Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redatelj Emir Kusturica razmišlja da tuži glumicu Angelinu Jolie zbog indicija da je za svoje novo ostvarenje iskopirala scenarij njegovog novog filma 'Život je čudo'.


Kada je glumac Rade Šerbedžija, jedan od glumaca u Angelininom filmu , otkrio da se radnja vrti oko nesretne ljubavi između Srbina i muslimanke, koja je istovremeno njegova zatočenica u ratu, Emiru je to toliko nalikovalo na njegovo ostvarenje da će se potruditi dokopati scenarija i ukoliko dokaže da je kopiran pravdu će potražiti na sudu.

Vezani članci Slika nije dostupna Radiša tuži Angelinu i traži milijun dolara! Slika nije dostupna Hrvat tuži Angelinu zbog scenarija filma o ratu u Bosni!

'Novi film Angeline Jolie, koji je izazvao veliku pažnju domaće javnosti, prema onome što se dosad moglo čuti previše podsjeća na Kusturičino ostvarenje 'Život je čudo'. Kada je u novinama pročitao sinopsis priče između Srbina i muslimanke, odmah je shvatio da ima osnove za tužbu. Ukoliko neće uspjeti doći do scenarija, pričekat će premijeru pa će odlučiti što dalje', za Alo! otkriva izvor blizak redatelju.

>>'Slučaj Angelina Jolie': Hrvatska – BiH 0:2

Kako snimanje Angelininog filma još uvijek nije počelo, Kusturica ima dovoljno vremena za provjeru scenarija i pravovremeno reagiranje, pa će, pišu srpski mediji, možda utjecati da prva klapa njezinog filma nikada ne padne. Kako stvari stoje, osim velike polemike koju je izazvao Angelinin film (nije antisrpski, ali je radnja smještena u srpski logor, op.a), isti taj film bi mogao postati predmet sudskog spora.

Fabula filma 'Život je čudo'

Film 'Život je čudo' premijerno je prikazan 2006. godine, a glavna uloga povjerena je Slavku Štimcu koji glumi Luku kojega napušta supruga u vrijeme kada bukne rat u Bosni. Tada mu srpska vojska na čuvanje dodjeljuje muslimanskog taoca, djevojku Sabahu, u koju se on zaljubljuje. Problem nastaje kada dođe do razmjene - ona biva razmijenjena za srpskog zarobljenika, Lukinog sina Miloša.