Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slijedom medijskih istupa Don Anđelka Kaćunka, donedavnog kancelara Vojnog ordinatorija i novog vikara gospićke županije, u kojima hrvatskog filmskog redatelja Dalibora Matanića i ekipu filma 'Kino Lika' proziva zbog promotivnog slogana i sadržaja filma, oglasio se i sam redatelj, priopćenjem koje je poslao na našu redakciju.


'Ekipa filma Kino Lika predvođena redateljem Daliborom Matanićem poziva Don Anđelka Kaćunka da napravi hrabar iskorak te kao predstavnik najvišeg moralnog tijela u RH - katoličke crkve, uloži novac u filmsku kulturu. 

Vezani članci Slika nije dostupna Dalibor Matanić snimio film mobitelom! Slika nije dostupna Okrunjena je prva hrvatska trash de luxe kraljica

Ako spomenuti Don Anđelko misli da je najveći problem hrvatske kulturne scene reklamni slogan koji se koristi za promociju filma i 'višeminutni 'uspješan' odnos svinja sa ženom' predlažemo hrabri iskorak u suvremenom društvu u kojem inače dominira sebičnost i nemoral. 

Ekipa filma predlaže Don Anđelku da se pravom Isusovom manirom odrekne suvišnoga te na javnoj aukciji proda svoju luksuznu registraciju 'ZG ANGELO' i zajedno s ekipom zarađeni novac uloži u tiskanje novih, čednijih reklamnih plakata gdje ćemo 'problematični' slogan zamijeniti sa svima prihvatljivijim: 'Oš me hebat?', te započeti, na njegov prijedlog, snimanja novog filmskog hita. Kulturnjaci i svećenici zadnja su linija obrane moralnog, duhovnog i humanog opstanka Lijepe Naše stoga bi takav potez sigurno bio toplo pozdravljen u javnosti!', piše u svom priopćenju Dalibor Matanić, redatelj filma 'Kino Lika'.

Naime, don Kaćunko na svom je blogu, u kojem redatelja proziva zbog jednog dijela reklamnog slogana, napisao: 'Ne znam je li nagradu dobila i svinja za višeminutni 'uspješan' odnos sa ženom!, ali sada će KINO LIKA moći Hrvatsku 'lijepo (re)prezentirati' i na festivalima u Montpellieru, Hamburgu, Bitoli, Madeiri ter u Nizozemskoj' te je pozvao redatelje i ekipu filma da 'svoje prave mogućnosti jednom pokažu snimanjem novog filma s naslovom KINO KATEDRALA'.

Film KINO LIKA nakon prikazivanja i brojnih osvojenih nagrada na filmskim festivalima u Puli i Sarajevu proteklog je tjedna premijerno prikazan u Gospiću i Zagrebu.