Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sacha Baron Cohen glumit će legendarnog rock pjevača Freddieja Mercuryja u biografskom filmu koji će biti posebno fokusiran na vremena najveće slave grupe Queen.


Film o Freddieju Mercuryju još uvijek nema službeni naziv, a također se ne zna tko će će se uhvatiti redateljske palice. Scenarij je napisao Peter Morgan, kreator filmova ‘Kraljica’ i ‘Posljednji škotski kralj’. Glavnu ulogu zaigrat će glumac i komičar Sacha Baron Cohen poznat po tome što je osmislio i utjelovio lik azerbejdžanskog novinara Borata i austrijskog modnog stilistu Brunu.

Vezani članci Slika nije dostupna U novoj urnebesnoj komediji 'Borat' ismijava i Megan Fox! Slika nije dostupna Borat optužen za tučnjavu na gay prosvjedu

Snimanje filma započet će iduće godine, najavio je producent Graham King čiji GK Films je partner u projektu s Tribeca Film festivalom Roberta De Nira i Jane Rosenthal, kao i s menadžerom grupe Queen Jimom Beachom.

Projekt će biti temeljen i na suradnji s ostala tri živuća člana grupe, Brianom Mayom, Rogerom Taylorom, koji se još uvijek bave glazbom i Johnom Deaconom koji se povukao iz glazbene industrije.

Film će biti fokusiran na period od nekoliko godina koji će uključivati i najveći trenutak grupe Queen – nastup na Live Aid humanitarnom koncertu 1985. godine kada je bend doslovce istovremeno pokorio publiku na Wembley stadionu u Londonu, zajedno sa stotinama i uživali u jedinstvenim izvedbama pjesama ‘Radio Ga Ga’ i ‘We Will rock You’.

U fokusu će također biti period nakon epskog koncerta kada je grupa nastavila s radom i turnejama usprkos tome što je Freddie obolio od AIDS-a, sve do njegove smrti 1991. godine u 45. godini života.

Koliko je Mercury bio eksponiran na pozornici, toliko je u privatnom životu bio potpuno zatvoren za medije. Tijekom života je dao svega dva-tri intervjua, nikada nije pričao o sebi izvan konteksta glazbe, a pogotovo o svojem homoseksualnom opredijeljenju.

Može se reći da je Sachi Baronu Cohenu dodijeljena uloga života. Za njega sada postoje samo dvije opcije: Holywood, ili propast.