Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanac poznat samo kao Tajni Božićnjak je 26 godina vozio ulicama Kansas Cityja svakog prosinca darujući novac ljudima.


Započeo je s novčanimcama od pet, a onda prešao na deset dolara. Kako je raslo njegovo bogatstvo, rasli su i darovi. 

Vezani članci Slika nije dostupna Odvjetnica: CIA je Rumunjskoj plaćala milijune za otvaranje tajnih zatvora Slika nije dostupna Objavljen cjenik u porno industriji: Po sceni zarade koliko prosječan Hrvat u mjesec dana

Posljednjih godina Tajni je Božićnjak darivao novčanice od stotinu dolara, nekoliko puta i dvije-tri od jednom, ljudima u trgovinama, restoranima i na parkiralištima.

Do sada je anonimno darovao 1,3 milijuna dolara. Sada oslabljen kemoterapijama i željan da otkrije svoju vjeru u slučajnu ljubaznost, Tajni je Božićnjak odlučio otkriti svoj identitet - to je Larry Stewart 58-godišnji poslovni čovjek iz Kansas Cityja koji je zaradio milijune kabelskom televizijom i telefonskim uslugama.

Njegovo prazničko darivanje počelo je 1979. godine kada se tješio u jednom drive-in restoranu nakon što je dobio otkaz.

"Bilo je hladno i konobarica nije imala dobru jaknu, a ja sam
pomislio: 'I ja mislim da je meni loše!'". Dao joj je 20 dolara i
rekao joj da zadrži ostatak. Bila je tako zahvalna da je odlučio drugi dan podići 200 dolara sa svog računa i vozio se tražeći ljude kojima bi mogao dati novce. Od tada svakog prosinca krstari ulicama.